XERRADES EDUCATIVES
CURS 2023 – 2024
INNOVAMAT
DATA I HORA
I3
dimarts 24 d’octubre · 18:15h
1r de PRIMÀRIA
dimarts 24 d’octubre · 19:45h
DESTINAT A
Obert a les famílies de les etapes de cada xerrada.
A CÀRREC DE
Rubén González, treballador d’Innovamat i assessor d’aquest projecte de l’escola.
EDUCACIÓ SEXUAL EN LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA
DATA I HORA
22 de novembre
De 18:30 h a 20:00 h · ON-LINE
DESTINAT A
Obert a tothom.
LÍMITS CONSCIENTS
DATA I HORA
24 de gener
De 18:30 a 20:00h · ON-LINE
DESTINAT A
Obert a tothom.
EL BULLYING: UNA RESPONSABILITAT DE TOTHOM
DATA I HORA
23 de maig
De 18:30 a 20:00h · ON-LINE
DESTINAT A
Obert a tothom.
CURS 2022 – 2023
L’ALTRA CARA DE LES PANTALLES
DATA I HORA
9 de maig
18:30 h · ON-LINE
DESTINAT A
Obert a tothom, cal inscripció prèvia.
ALTES CAPACITATS: DESMUNTEM MITES I PRIMERS INDICADORS
DATA I HORA
22 de febrer
18:45 h · ON-LINE
DESTINAT A
Obert a tothom, no cal inscripció prèvia.
A CÀRREC DE
A càrrec de Mª Carmen Gutiérrez, psicòloga general sanitària, i Anaïs Rodríguez, psicòloga educativa, del centre Altascapaciqué.
SALUT MENTAL EN INFANTS I JOVES
Entendre el seu cervell per entendre les seves emocions. Us convidem a la xerrada per a famílies que impartirà la psicòloga i psicoterapeuta Isabel Rojas Estapé. Compartirà eines i estratègies per tenir cura de la salut mental dels nostres infants i joves, així com a entendre el seu cervell per entendre les seves emocions. A través de la trobada online que us oferim, podreu resoldre dubtes i descobrir noves eines per l’educació dels vostres fills i filles. Cal inscripció prèvia.
Organitza: Escola Pia Catalunya
DATA I HORA
8 de febrer
18:30 h · ON-LINE
DESTINAT A
Obert a tothom, cal inscripció al formulari.
A CÀRREC DE
Isabel Rojas Estapé, psicòloga i psicoterapeuta, treballa en el Instituto Nacional de Investigaciones Psiquiátricas, feina que compagina amb tasques de divulgació a diferents mitjans de comunicació.
EMOCIONS: ALIADES O ENEMIGUES?
Vols evitar la conflictivitat a casa o a l’aula? La Cristina Gutiérrez, educadora emocional i directora de la Granja Escola, ens ajudarà a entendre les emocions i a adquirir recursos pràctics per regular-les.
Les xerrades és realitzaran en format On-line i cal inscripció prèvia.
Organitza: Escola Pia Catalunya
DATA I HORA
22 de novembre
18:30 h · ON-LINE
DESTINAT A
Obert a tothom, cal inscripció al formulari.
A CÀRREC DE
Cristina Gutiérrez, directora de la Granja Escola, educadora emocional, divulgadora i responsable del Programa de Gestió Emocional dels nens/es malalts de Neurofibromatosi (NF1) de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.
INNOVAMAT
Quina mirada matemàtica hi ha rere el projecte Innovamat? Com poden reforçar el treball matemàtic que es fa a l’escola des de casa? Tot val a l’hora d’ajudar als nostres fills/es?
Les xerrades és realitzaran de forma presencial a la sala d’actes de l’escola. Entrada per carrer Garcilaso.
Organitza: Escola Pia Sabadell
DATA I HORA
INFANTIL
dimarts 25 d’octubre · 19:00h
CICLE INICIAL PRIMÀRIA
dijous 3 de novembre · 18:30h
CICLES MITJÀ i SUPERIOR PRIMÀRIA
dijous 3 de novembre · 19:30h
DESTINAT A
Obert a les famílies de les etapes de cada xerrada.
A CÀRREC DE
Anna Armendáriz, treballadora d’Innovamat i assessora d’aquest projecte de l’escola.
BENESTAR EMOCIONAL
Què podem fer per millorar la salut i el benestar emocional dels nostres fills/es? Quin són els aspectes del benestar emocional més característics a l’edat del meu fill/a? L’educació emocional un projecte compartit. Què podem fer? Amb quins objectius?
Les xerrades és realitzaran de forma presencial a la sala d’actes de l’escola. Entrada per carrer Garcilaso.
Organitza: Escola Pia Sabadell
DATA I HORA
INFANTIL
dijous 6 d’octubre · 18:30h
DE 1r a 5è PRIMÀRIA
dimecres 19 d’octubre · 18:30h
6è PRIMÀRIA i 1r d’ESO
dijous 20 d’octubre · 18:30h
DESTINAT A
Obert a les famílies de les etapes de cada xerrada.
A CÀRREC DE
Laia Mestres, assessora benestar emocional a l’escola, professional de l’Educació Emocional amb una àmplia experiència en la implementació de projectes de desenvolupament emocional dirigits a l’àmbit educatiu i sociocomunitari; Dirigeix la proposta de desenvolupament emocional Un cervell inusual centrada en la creació, implementació i avaluació de programes d’Educació Emocional; Creadora del programa de desenvolupament emocional Look Inside.
CURS 2021 – 2022
EDUCAR L’AMOR PROPI
DATA I HORA
dimecres 20 d’abril
a les 19:30h
DESTINAT A
OBERT A TOTHOM.
A CÀRREC DE
Alba Castellví Miquel és sociòloga, educadora i mediadora de conflictes en famílies i en organitzacions. És autora de llibres per a pares i educadors: Educar sense cridar: acompanyant els fills entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia i Educar adolescents. Manual per viure sense conflictes amb els fills i ajudar-los a créixer. També ha escrit un recull de contes i un àlbum il·lustrat per a infants: Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans i Tots els colors de l’amor.
L’Alba és professora associada a la Universitat de Barcelona, on fa classes de Didàctica i també imparteix formació en màsters de Mediació de Conflictes. Dirigeix i imparteix cursos en Escoles de Famílies d’infants i adolescents. Participa a la secció educativa del programa De Pe a Pa de RNE i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació. Té una consulta particular on atén famílies que volen millorar les relacions familiars i educatives i des d’on ofereix acompanyament a pares i adolescents.
NEUROCIÈNCIES I EDUCACIÓ: CONÈIXER EL CERVELL DESPERTA EL NOSTRE POTENCIAL
Us convidem a la xerrada impartida per la Dra. Rosa Casafont, experta en neurociència i educació, que ens ajudarà a conèixer com aprèn el cervell dels nostres fills i filles per poder contribuir al desenvolupament saludable de les seves estructures i capacitats.
A través de la trobada online que us oferim, podreu resoldre dubtes i descobrir noves eines, estratègies i procediments que afavoreixin la qualitat de vida en l’àmbit de casa i l’escola.
DATA I HORA
dimarts 15 de febrer
de 18:30h a 20:00h
DESTINAT A
OBERT A TOTHOM. Inscriu-te ara i reserva la teva plaça.
A CÀRREC DE
Dra. Rosa Casafont
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1980 i màster en Neurociències per la Universitat de Barcelona (UB). Després de finalitzar els estudis a Barcelona, va començar a exercir la seva carrera no només com a metge d’assistència primària, sinó també en la direcció i coordinació d’equips mèdics i tècnics. Creadora del Mètode Thabit.
ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL
En aquesta xerrada, l’Axel Rodríguez i la Montse Garcia, de l’Oficina Jove, i la Gemma Perera, de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, ens detallaran els diversos camins que poden emprendre els nostres fills un cop finalitzada l’ESO per seguir amb la seva formació acadèmica i professional. Concretament, parlarem de:
- Oficina Jove: qui som i què fem?
- Batxillerat: informació general, accés i especialitats.
- Cicles Formatius: informació general, famílies professionals, accés i procés de preinscripció.
- Promoció Econòmica: serveis i funcions.
- Programes i formacions ocupacionals dirigides al col·lectiu jove: PFI, Certificats de professionalitat, Cases d’Oficis, …
- Precs i preguntes
DATA I HORA
19 de gener de 2022
A les 19:30h
DESTINAT A
Famílies de totes les edats. Especialment d’ESO.
A CÀRREC DE
L’Axel Rodriguez i la Montse Garcia són els informadors i tramitadors de l’Oficina Jove de l’Ajuntament de Sabadell, i treballen en l’eix d’acompanyament (informant/orientant) de manera personalitzada a tots els/les joves que contacten amb l’Oficina. A més, són els responsables de l’assessoria d’Orientació Educativa.
https://web.sabadell.cat/joves
La Gemma Perera és la coordinadora dels projectes d’orientació i intermediació laboral dirigits al col·lectiu jove que es desenvolupen en el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell (Vapor Llonch). Gestiona i coordina els projectes, realitza actuacions d’orientació individuals i grupals a les persones joves usuàries del servei i imparteix xerrades als centres educatius.
https://www.sabadelltreball.cat/serveis-a-les-persones/per-a-joves-16-a-29-anys
EDUCAR EN POSITIU
Sovint el procés d’educació en família acaba marcat pels càstigs i els crits com a principal eina per a modificar comportaments inadequats. Això fa que molts pares i mares es trobin, amb impotència, abocats a episodis successius d’imposició de l’autoritat.
Però un altre model de socialització és possible i efectiu: el de la parentalitat positiva. I no només és possible sinó que el càstig físic s’ha demostrat que no és eficaç i, el que encara és pitjor, transmet que amor i violència poden anar de la mà. És veritat que aquesta opció requereix més esforç, temps i dedicació, però els resultats són més positius per als propis infants, per a la família i per al conjunt de la societat: afavoreix l’autoestima, l’autonomia, el respecte a l’altre i la gestió de les emocions.
DATA I HORA
24 de novembre de 2021
A les 18:30h
DESTINAT A
Famílies de totes les edats. Especialment d’Infantil i Primària.
CONTROL PARENTAL A LES TIC I CIBERASSETJAMENT
Un de cada 22 alumnes catalans de primària han experimentat algun episodi de ciberassetjament a l’escola. No obstant, les famílies n’han estat conscients només en el 22% dels casos (Fundació FCB, 2019). Des de la seva experiència com a responsable de Ciberseguretat de l’ACPAE, l’Ivan Benaiges compartirà amb nosaltres els coneixements i eines necessaris per identificar els casos de ciberassetjament de forma precoç i acompanyar els nostres fills de forma segura en l´ús de les TIC i les xarxes socials. A la xerrada parlarem de:
- Noves tecnologies = Nous riscos
- Ciberassetjament i riscos a la xarxa
- Com detectar-los: indicadors habituals
- Com prevenir-los
- Com actuar davant del Ciberassetjament
- Control parental de les TIC i eines disponibles pels pares
DATA I HORA
28 d’octubre de 2021
A les 19:30h
DESTINAT A
Famílies de nens de totes les edats.
A CÀRREC DE
Ivan Benaiges Trenchs, programador des de ben petit i actualment treballant com analista forense informàtic, Pèrit Judicial informàtic. Apassionat de la seguretat informàtica, les arts marcials i els videojocs. Responsable de l’area de ciberseguretat de l’ACPAE.