La setmana passada, els estudiants de l’Escola Pia van tenir l’oportunitat de participar en un taller d’astronomia, dirigit per l’agrupació “Fora d’òrbita“. Aquesta experiència singular va permetre als estudiants submergir-se en l’estudi dels cels i l’univers que ens envolta de manera pràctica i divertida.
El taller es va dividir en dues activitats principals: una observació del sol i la seva situació al globus terraqui, i una altra en la qual els estudiants van tenir l’oportunitat d’utilitzar un observatori portàtil dins del gimnàs.
Durant la primera activitat, els alumnes van aprendre a situar-se en el globus terraqui, entenent la seva relació amb els moviments aparents del sol. Aquesta part de l’activitat va donar lloc a una discussió estimulant sobre les estacions, els equinoccis i els solsticis i una mica d’història dels descobriments de la Terra esfèrica i els primers càlculs històrics com els d’Eratòstenes de Siena.
La segona activitat es va realitzar al gimnàs, on “Fora d’òrbita” va instal·lar un planetari portàtil que va permetre als estudiants veure diferents cossos celestes i entendre més profundament la seva posició i moviment en l’espai.
A través d’aquestes activitats, els estudiants de l’Escola Pia no només van augmentar el seu coneixement de l’astronomia, sinó que també van aprendre a apreciar la bellesa i la complexitat de l’univers que ens envolta. L’agrupació “Fora d’òrbita” va fer un treball excel·lent per convertir l’astronomia en una aventura còsmica apassionant per a tots els participants.