Estem molt contents de poder recuperar una activitat que per la situació viscuda els darrers anys havia estat suspesa, els viatges culturals i lúdics a 4t d’ESO i a batxillerat.

Els nois i noies de 4t d’ESO finalitzem una etapa dels nostres estudis i estem segurs que aquest viatge de 5 dies al País Basc (i Navarra d’anada) serà un record molt entranyable de la nostra estada a l’escola. En aquesta notícia anirem recopilant, una mica com si fos un petit diari de viatge, el que anem visitant i fent pel País Basc. També recopilarem tot un seguit de fotografies en aquests àlbum que anirem ampliant durant la setmana.

[04-04-2022] Avui l’alumnat de 4t d’ESO acompanyats dels docents hem començat el viatge final d’etapa. Després de matinar de valent i d’hores de bus, hem gaudit d’una passejada per les fites més destacades de Pamplona i hem dinat per recuperar forces per seguir trajecte.
En arribar a Zarautz, hem tingut temps d’instal·lar-nos a l’hotel i fer una primera volta de reconeixement a la població que ens acollirà durant les pròximes quatre nits. Després de sopar i una passejada nocturna, tots a dormir plàcidament!

[05-04-2022] Després d’una nit plàcida sense corredisses nocturnes, hem esmorzat bé a l’hotel per començar amb bon peu ja jornada que teníem per davant.
Hem arribat a San Sebastián per la costa, per veure primerament el Peine del Viento de Chillida. Tot seguit hem passejat per la Playa de la Concha, tot assaborint l’entorn màgic i senyorial i l’olor de mar Cantàbric.
Després hem voltat pel centre històric d’aquesta ciutat, un dels referents cinematogràfics de l’estat, per gaudir del seu nucli antic del segle XIX (i de la seva gastronomia).
Hem fet àpat per dirigir-nos, sense deixar la companyia del mar, cap a Hondarribia, petita vila amb un gran encant forjat amb carrerons estrets, cases tradicionals ben conservades i una imponent fortalesa.
Després d’un dia tan exigent per a les cames, gaudirem d’un merescut sopar i descans.

[06-04-2022] Avui hem gaudit un dia de sol! Hem aprofitat per anar amb vaixell pel Flysch de Zumaia on hem pogut observar el geoparc. A la tarda, hem visitat la població de Getaria i hem tornat caminant a Zarautz! Aquest vespre, alumnes i professors tenim sopar lliure!

A batxillerat sortim tots plegats, 1r i 2n, i anirem també cap el nord de la península per visitar Navarra, País Basc i Cantàbria.  Tenim moltes ganes de sortir tots junts! A mode de petit diari de viatge anirem recopilant en aquesta notícia els llocs que visitem i quines activitats fem. També anirem omplint durant la setmana aquest àlbum fotogràfic del viatge.

[04-04-2022] Ja estem de camí! Primer dia de viatge. La primera parada ha estat Pamplona on hem pogut voltar i visitar les muralles centenàries, els carrers empedrats, la plaça del Castillo i els llocs emblemàtics de les festes de San Fermín.  Seguim ruta fins el que serà el nostre hotel durant aquest dies a Boo de Piélagos, una petita població propera a Santander.

[05-04-2022] Avui hem fet una visita guiada a Santillana del Mar i el telefèric de Fuente Dé. Neu i vistes impressionants a Picos de Europa. És realment fantàstic!

[06-04-2022] Aquest matí hem visitat Getxo, i hem creuat el pont amb la barquilla. Aquest pont és una obra d’enginyeria brillant!

I a la tarda, hem visitat el Guggenheim, amb guies i una estona lliure.

[07-04-2022] Matí de trekking per la costa Càntabra i tarda a Santander. Visita de la ciutat des del vaixell i sopar lliure. Estem gaudint d’un temps fantàstic i ara a la tarda una mica de plugim especial per turistes.

[08-04-2022] Després de 5 dies gaudint del nord d’Espanya ha arribat el final del viatge. Ens emportem a casa molts bons records. Ara ens queden 3 hores de camí per arribar al voltant de les 19:00 a Sabadell. Us desitgem una Bona Pasqua!