Els alumnes de l’escola fa unes setmanes que van acabar els treballs de recerca; aquest any la majoria dels nois i noies han obtingut notes per sobre del 8, i això referma la qualitat dels treballs. S’han presentat treballs de tots els àmbits, i en formats diversos, però hi ha una línia general: la gran qualitat que mostren. S’han escrit novel·les, s’han fet estudis sobre la ciutat, s’han fet experiments a laboratoris, s’han escrit assajos de temes d’actualitat, s’han creat composicions musicals i de vídeo, i s’han construït maquetes. Durant un any – entre 1r i 2n de batxillerat – els alumnes han estat fent recerca i bastint la part teòrica dels seus treballs, cosa que els ha permès construir la part més pràctica. Volem animar als nostres alumnes a seguir treballant d’aquesta manera, i volem fer-vos partícips de la seva bona feina.
Com cada any, els treballs que s’han considerat millors són presentats a premis de recerca de les universitats catalanes, i aquests que teniu aquí són alguns dels alumnes que aquest curs en presenten: Montserrat Miró i Marimón, UAB – Argó, ESMUC, UPF, Ernest Lluch, Josep Maria Maixenchs, … són alguns dels premis als que els alumnes s’han presentat. Molta sort a tots!

Actualització 23/06/22:

Aquesta setmana s’han entregat els Premis Montserrat Miró i Marimón de Treball de Recerca. L’escola hi va presentar 3 alumnes: la Judith Gómez, la Laia Polo i l’Alba Solé.
La Judith ha estat inclosa dins dels 30 millors treballs de recerca del batxillerat de l’àrea de Sabadell i Sant Quirze; el seu treball “La Fama: el món que no t’ensenyen” tenia com a part pràctica una novel·la escrita per ella mateixa, que recollia com afecta la fama al desenvolupament de les malalties mentals.
La Laia ha estat premiada com a Finalista, amb el treball “La batalla Print vs Online“, i se li ha reconegut la capacitat a l’hora d’escriure textos, i la gran tasca d’investigació i la forma impecable i delicada en què ha redactat aquest treball de recerca, digna d’una estudiant amb molts més anys d’experiència en el camp de l’assaig.
L’Alba ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Sabadell al seu treball “La realitat dels barris de Sabadell: vulnerabilitat en infants i joves“; l’Alba ha estat una alumna que des del primer dia ha sabut treballar amb independència i autonomia. Ha estat ella qui, en tot moment, ha proposat la intensitat, velocitat i continguts i forma del seu treball anticipant-se, sempre,  als consells i consideracions. Alhora, el seu treball ha estat sotmès a una evolució constant i progressiva fruit de la seva imaginació i capacitat creativa que li ha permès tothora proposar-se fites complexes, sabent reinventar-se, quan ha calgut, en moments de desassossec i de neguit.
Volem agrair a la Fundació Bosch i Cardellach la tasca titànica a l’hora de tirar endavant any rere any els Premis Montserrat Miró i Marimón, així com també volem agrair la feina de les persones del jurat.
Donem l’enhorabona les nostres alumnes pel seu bon fer i la seva bona tasca, ja no només acadèmica sinó també personal, i felicitem les tutores i tutor que han tingut les alumnes.

Notícia del diari de Sabadell, on s’anomena a l’Alba Solé, que va rebre el premi ciutat de Sabadell pel seu treball LA REALITAT DE BARRIS DE SABADELL: vulnerabilitat en infants i joves. S’ha de destacar la recerca acurada que ha fet l’Alba pel que fa als locals de joves i infants.

Actualització 05/07/22: 

L’Alba ha estat entrevistada a TV SABADELL VALLÈS. Aquí podeu veure l’entrevista.