Avui els de 3r d’ESO comencem el nostre crèdit de síntesi “Tourists in our own country” fent això: el turista. Durant 3 dies gaudirem de la ciutat de Barcelona, amb tours guiats en bus i visites guiades pels barris més concorreguts. L’objectiu és viure i gaudir de la ciutat, aprendre i entendre la seva varietat cultural, practicar l’anglès – totes les visites i tours són en llengua anglesa -, i poder crear una ruta pels futurs turistes: farem uns mapes amb targetons informatius de la nostra ruta proposada, i també un podcast!

Us anirem explicant dia a dia com ens va! En aquest enllaç hi podreu veure l’àlbum fotogràfic del crèdit de síntesi de 3r d’ESO.

[04-04-2022] Aquest matí fem una ruta turística guiada en anglès amb 2 busos. Ens porten des de la Ciutadella fins a Marina, visitem la zona de la Barceloneta, pugem a Montjuïc i fem una parada al Mirador de l’alcalde. De baixada, hem passat per la zona modernista de Passeig de Gràcia i tota la Barcelona Antiga.

Aquesta tarda fem tours guiats per les zones de Barcelona que no són la nostra: cada grup té assignada una zona, però avui passejarem per les altres. Tenim unes guies de parla anglesa i amb les audioguies podrem gaudir de la ciutat i del temps que ara fa!

[05-04-2022] Aquest matí cada grup és a la seva zona de treball. Tenim una visita guiada en anglès de 2 hores per conèixer i passejar per les zones. Les zones de Barcelona que treballarem són: la zona de passeig de gràcia, la zona de la ciutadella, la zona del Born, la zona del gòtic i la zona del Raval.

A banda dels qüestionaris, hem de preparar ja la nostra proposta de ruta, i anar agafant informació i fotos dels llocs més interessants. A la tarda tindrem temps lliure per passejar de nou per la zona, decidir quins llocs turístics triem i començar a fer entrevistes a turistes de parla anglesa.

[06-04-2022] Avui hem estat passejant per la nostra zona, ja sense guies però amb els professors responsables. L’objectiu era marcar la ruta definitiva pels futurs turistes, i decidir quins 10 llocs serien els proposats. Com que encara ens faltaven entrevistes per fer, i hi havia molts creuers arribant al port, hem pogut acabar aquesta tasca.

[07-04-2022] Avui som a l’escola. Ens hem separat per zones i dins de cada zona per grups. Cada grup ha de fer varies coses, ara sobre paper: marcar una ruta pels turistes, i dins de la ruta assenyalar 10 llocs d’interès – des de edificis fins a places, passant per façanes i museus -. D’aquests llocs d’interès n’hem de fer targetes informatives amb fotos nostres i la descripció del lloc; tot en anglès.

A la tarda i demà, ens toca editar un podcast amb les entrevistes que vam fer a turistes en anglès.