El dia 12 de maig és el dia escolar de les matemàtiques, i a secundària ens agrada celebrar-ho amb els alumnes fent activitats diferents i relacionades amb les matemàtiques i la vida quotidiana.

Aquí podeu veure algunes de les activitats realitzades aquest any.

[18-05-2022] En una guerra, tots els missatges van xifrats. Alan Turing, matemàtic, va construir amb el seu equip de criptògrafs una màquina – la bomba de Turing -, que aconseguí desxifrar els codis alemanys durant la Segona Guerra Mundial. Els missatges s’encriptaven – es codificaven – amb una màquina: l’ENIGMA. Arthur Scherbius va ser l’enginyer inventor de la màquina ENIGMA, que va usar la marina alemanya durant les guerres, i que va acabant tot l’exèrcit.
Òscar Font, @enigmatitis, ens explica en una conferència plenària com va anar l’evolució de les màquines i com s’ho va fer Turing i el seu equip per aconseguir desxifrar-les. L’Òscar porta amb ell una màquina enigma del 1937, que ens ensenya i aprofita per explicar com funciona. I ens guia en un taller d‘espionatge després de la conferència.

[19-05-2022] Per celebrar el dia escolar de les matemàtiques, la classe de primer d’ESO C hem participat en una activitat ben divertida. A partir del títol “Polígons humans”, hem fet una sèrie de fotografies per representar-los. Una manera diferent de fer geometria!