Aquesta última setmana abans de vacances de Pasqua hem volgut que fos tranquil·la, però alhora productiva, pels nostres alumnes de batxillerat. És per això que hem preparat una setmana farcida d’activitats.

Els primers dies de la setmana els dediquem a tasques acadèmiques: simulacions i estudi a 2n de batxillerat, i Treball de Recerca i Fem Àgora a 1r de batxillerat. Han estat dos dies de calma i serenor, on cada alumne ha pogut avançar acadèmicament al seu ritme, amb els tutors a la seva disposició.
A 1r ens ha anat bé poder donar una empenta al treball de recerca, que s’ha d’entregar tornant de vacances per la primera nota de tutoria. I a 2n aquests dos dies abans de vacances ens han ajudat a centrar-nos una mica i preparar la selectivitat.

Aquest dilluns han vingut experts de l’Ajuntament de Sabadell a oferir-nos tallers al voltant dels drets humans i la declaració que van signar més de 180 països. Han estat 3 tallers dinàmics i participatius , que ens han fet pensar i debatre sobre drets i deures de qualsevol persona física.

Avui dimecres som tots a Castellolí, al Kàrting. 2n de batxillerat (els nois!) hem fet paintball, i els de 1r amb les noies de 2n hem estat jugant a la zona d’Humor Amarillo. Més d’una hora i mitja sense parar! Hem rigut, hem suat, hem descarregat adrenalina i hem estat una bona estona relaxats i relaxades.

El Paintball ens ha ajudat a forjar aliances i estratègies entre els companys i companyes. A la zona d’Humor Amarillo hem deixat anar les competències i les competicions entre iguals! Salts, cops, curses i tobogans!

Ens serveix la jornada d’avui per donar per acabada la part més acadèmica de la setmana i preparar la part final, amb la jornada de l’esport demà i la d’orientació divendres.

Avui estem immersos en el món de l’esport! Hem tingut unes estones per fer futbol, bàsquet i handbol. Acabarem el dia ballant al pati gran amb la Montse Serra i amb els professors i tutors!
Malgrat les diferències, les desavinences, les baralles entre equips i les caigudes, està sent una jornada tranquil·la, que ens serveix per començar ja a desconnectar de l’estudi!
Finalitzem la jornada tot ballant!

Tanquem la setmana amb una jornada plena de ponències, tallers, conferències plenàries i taules rodones.
Tenim n’Ernest Pons, Coordinador de la UB, que ens fa una conferència plenària als de 2n de batxillerat explicant què cal esperar i com funciona el món de la universitat; tenim la Núria Salan, de la UPC, amb dues ponències per provocar vocacions STEM: “Juguem a ser enginyers” amb 1r de batxillerat, i “L’En(giny)er invisible” amb 2n; la Lidia Albert, directora de selecció del Banc Sabadell, que ens explica el món de les inversions i el que ens cal per buscar feina; des de l’EFEC (Banc Sabadell) ens fan dos tallers sobre “Inversió Intel·ligent i Sostenible” i “Finances per la Vida”. Ens visita també l’Eli de l’ELISAVA – Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona -, que ens parla sobre disseny i enginyeria; i en Marcel Castillejo ens ofereix dos tallers d’escriptura i lectura. A més, els alumnes de 1r de batxillerat participaran en una taula rodona amb antics alumnes de la nostra escola, de diferents universitats i graus, per compartir les seves experiències després del batxillerat.
Un matí intens que esperem que desperti vocacions!

Esperem acabar la setmana amb la feina feta, i ens veiem tornant de vacances!