Aquesta setmana, del 6 al 10 de març, celebrarem la setmana de sensibilització de la dona. Gràcies a la coordinació de la comisió feminista de l’escola, cada dia es durà a terme una activitat dins de l’àmbit de l’ESO i el Batxillerat.

Aquestes activitats són les següents:

[06/03/2023] – Es penjaran cartells pels passadissos de Secundària i Batxillerat amb dades impactants del 2022 i 2023 i que comentaran durant l’acte central al final de la setmana.

[07/03/2023] – Al llarg del dimarts cada representant de cada classe homenatjarà una dona que ha tingut un paper destacat dins d’una de les matèries seleccionades.

Trobareu seguint la llista i biografies de les dones que es va parlar a classe seguint aquest enllaç.

[07/03/23] – ON SÓN LES DONES ARTISTES? Aquesta és la pregunta que ens hem plantejat en diferents matèries on estudiem art: Introducció a la història de l’art (3r d’ESO) i Llenguatges artístics contemporanis (1r de Batxillerat). Hem observat que actualment les dones artistes en els temaris són pràcticament inexistents. Avui hem dedicat una sessió de classe a parlar d’elles: TAMARA LEMPICKA, BERTHE MORISOT, CLARA PEETERS, ELISAVA… Hem gaudit moltíssim! Per fer aquesta sessió hem hagut de SORTIR del temari. Esperem que aviat totes elles estiguin DINS.

[08/03/23] – Làmia Bensmail, actual coordinadora dels ensenyaments musicals de l’escola, ens comparteix aquesta peça musical, en honor a totes les dones compositores:

[08/03/2023] – (de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat). La Comissió amb l’ajuda dels delegats i delegades han de recollir com a molt tard el divendres 3 de març, les autoritzacions firmades pel pare/mare o tutor legal i marcar a la llista de la classe que tindran també disponible, només aquells alumnes que Sí que s’adhereixen a la convocatòria.

[09/03/2023]: “Bon dia” titulat Empoderament o Cosificació? Que siguin les i els representants de la Comissió que facin la lectura d’aquest Bon dia.

03-09_Empoderament o cosificació_ESO i BTX

[10/03/23] – Al pati gran de 09:15 a 10:15. Com a tancament, la Comissió Feminista, amb la participació també d’alguns companys i companyes de Secundària musical, han llegit el manifest final.

Trobareu la resta de fotografies de l’acte dins el seu àlbum corresponent.