Aquest dijous 25 de gener en Gerard, Daniel i Adrià de 1r d’ESO, l’Adrian, Marta, Elna i Anna de 2n d’ESO, en Biel, Eloi i Anna de 3r d’ESO i en Biel, Javier, Ivet i Berta de 4t d’ESO hem participat en la Copa Cangur 2024.

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques . Els equips estan formats per 7 alumnes de 1r i 2n d’ESO (categoria Cadet) o bé 7 alumnes de 3r i 4t d’ESO (categoria Junior).

En el concurs es presenten 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles (primera fase). És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant l’estratègia d’equip és molt important! A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.

La primera fase del concurs se celebra en diverses seus locals repartides arreu del territori. El primer equip classificat de cada seu (o els primers, depèn del nombre de seus que hi hagi), juntament amb els campions de l’any anterior, es classifiquen per a la gran final nacional.

Tota una experiència!