L’Escola Pia de Catalunya, entitat educativa i social, ha escollit “el benestar emocional, la salut mental i el clima psicosocial” i “la inclusió i atenció a la diversitat” com a polítiques a treballar per als pròxims quatre anys. La votació s’ha fet en el marc de l’Assemblea celebrada el passat dijous 78 de gener al Tecnocampus de Mataró, amb la participació de més de 200 persones entre assemblearis i convidats. Aquestes polítiques han estat votades entre les 72 propostes sorgides del procés participatiu iniciat al setembre, fruit de l’avaluació dels objectius dels darrers 4 anys i l’anàlisi del context educatiu i social actual.

La jornada ha comptat amb les intervencions de la regidora de l’Ajuntament de Mataró, Beatriz Delgado, que ha donat la benvinguda als assistents a la ciutat de Mataró i ha dit que “els reptes de l’Escola Pia són els mateixos reptes que tenim a l’administració pública. Seguir treballant per posar els infants i joves al centre”. Meritxell Ruiz, secretaria general de la FECC i antiga directora d’Escola Pia de Vilanova ha retornat a la institució: “l’Escola

Pia és una comunitat amb una missió educativa i social. El nostre propòsit és l’educació per ajudar a créixer persones competents i compromeses amb el món” ha dit. El director general dels centres concertats i privats de Catalunya, Ramon Montes, ha tancat els parlaments institucionals amb un agraïment a l’Escola Pia. Convençut que “no s’entén aquest país sense l’escola concertada”, també ha admès que “cal més finançament per l’escola concertada i més recursos per atendre la diversitat a les aules”.

El provincial de l’Escola Pia de Catalunya i president de l’Assemblea, Jordi Vilà, ha destacat la transversalitat com a novetat d’aquesta Assemblea i la incorporació, a més dels docents, del PAS, alumnat i famílies de les escoles, dels representants de l’acció social, el lleure i ha instat a totes les persones que formen la institució a moure’s per “fer les coses diferents per transformar la institució per fer d’aquest un món millor”.

També han participat a l’acte el director general sortint, Antoni Burgaya, que ha fet balanç del darrers anys a la institució i que ha rebut un sentit homenatge en senyal d’agraïment per tota una vida professional dedicada a la institució.

Per la seva banda, el nou director general de l’Escola Pia de Catalunya, Carles Ruiz, ha tancat l’acte entomant l’encàrrec triat pels assemblearis en representació de totes les persones que formen la institució “L’Assemblea és una gran oportunitat per fixar-nos objectius des de la base. Avui ens hem posat d’acord per caminar tots i totes cap a una mateixa direcció. Ara ens toca la feina d’aterrar aquestes polítiques i traslladar-ho als nostres equips”.

Entre tots els col·lectius, destaca la participació dels nois i noies delegats que han expressat en nom de tot l’alumnat la voluntat d’enfortir la seva implicació en la vida de l’escola i en tota la xarxa d’Escola Pia. “Els alumnes tenim moltes idees i moltes coses a dir i a fer. Necessitem que ens acompanyeu en aquest camí”, han demanat.

En els propers 4 anys, l’Escola Pia desplegarà un pla per garantir l’assoliment del benestar emocional i l’atenció a la diversitat a les seves 19 escoles, entitat social i de lleure que tenen presència a tot el territori català.