Aquest divendres, dia 15 de març, hem celebrat la PRIMERA JORNADA SOLIDÀRIA a l’escola. És un dia que fem tot un seguit d’activitats entorn a la solidaritat. Aquestes activitats estan adaptades a les diferents edats i cursos, des d’I3 fins a 2n de batxillerat.

Les activitats que hem realitzat son: la cursa contra la fam, l’esmorzar i el berenar solidari, xerrades, tallers, danses, música, contes i jocs del món.

Els diners que hem recollit els destinarem a diferents projectes i entitats:

  • Mans Unides: projectes internacionals
  • Fundació Camins: projectes d’acollida i lleure per a infants i joves amb risc d’exclusió
  • Acció contra la fam: projecte Camerun
  • Casal dels infants: material escolar
  • Oncolliga: ajuda psicosocial a les persones amb càncer i als seus familiars.

Tota aquesta tasca s’ha portat a terme amb l’organització de personal de voluntaris i voluntàries.

Per esmorzar mengem plegats i plegades fent un esmorzar solidari per col·laborar a la campanya de Mans Unides contra la fam.

Les mestres d’infantil ens han explicat contes solidaris: la zebra Camil·la, la pell del cocodril, el secret de la Nadini…, i ho hem gaudit a l’espai Àgora del nostre cicle.

Correm per aconseguir erradicar la fam al món. És un projecte solidari amb una gran finalitat: que cap nen ni nena del món mori de fam. L’alumnat de 5è i 6è de primària hi han participat.

Representants de la Fundació Camins ens han explicat en què consisteix el seu projecte d’acollida: donar oportunitats a joves socialment vulnerables oferint habitatge i acompanyament.

Els i les alumnes de 5è ens han representat un conte,” La casa del ratolí”, a l’espai escènic. Una història encantadora sobre la veritable generositat.

Diferents xerrades adaptades als diferents cursos sensibilitzant l’alumnat sobre els conflictes i desigualtats al món.

L’alumnat d’emprenedoria hem preparat jocs de tot el món per jugar amb els companys i companyes, on la cooperació ha estat el fil conductor d’aquests jocs.

Hem berenat per col·laborar en la campanya de Mans Unides contra la fam.

Balls africans realitzats per l’alumnat de 4t de primària. Hem gaudit dels balls i hem ballat les danses amb els companys i companyes de cicle inicial.