Ahir dimecres a la Llar del Llibre en David Serrano, docent de l’escola, va presentar el seu darrer llibre: Jedwabne. Una història universal (Base, 2023). A la presentació en David va compartir una història impactant, una recerca de 5 anys plena d’obstacles i aventures.

Algunes de les coses que se n’han dit fins ara:

“Un llibre extraordinari i una investigació magnífica. El recomano molt, és tota una experiència llegir-lo.”

Enric Calpena , En guàrdia, Catalunya Ràdio

“En la seva colpidora obra polonesa entrellaça la vida de víctimes, botxins i supervivents, i va més enllà d’on havia arribat Jan Gross.”

Joan Esculies, La Vanguardia, Cultura’s

“David Serrano ha dut molt més enllà la investigació (…) ha trepitjat el terreny, traduït i confrontat les declaracions, les ha contextualitzat i, com Truman Capote a A sang freda, ha acarat el lector directament amb els fets.”

Joaquim Noguero , La Vanguardia

“La investigació de David Serrano no la pots deixar de llegir. L’exposa d’una manera fantàstica, en present, és molt fort. Escrit en un estil perfecte, absolutament net i despullat, que et porta als fets directament, i això fa que encara impacti més.”

Eva Comas, RAC1

“T’enganxa des del primer moment. Un llibre absolutament recomanable i necessari.”

Noemí Polls , RAC1, La primera pedra

“Un relat de no-ficció sobre una tragèdia esborronadora. Escrit en present, com si fóssim allà.”

Xavier Graset , Més324, TV3

“ Un treball d’investigació que persegueix la veritat amagada per silencis i mentides. Un llibre necessari sobre els clars i obscurs de la condició humana”.

Raquel Garcia , Al Matí, Ràdio Sabadell

“El llibre teixeix un fil invisible que uneix el 10 de juliol de 1941 amb la realitat actual, extrapolable a altres indrets. Per això, sí, Jedwabne és una història universal.”

Guillem Plans, Diari Sabadell