Avui, la nostra escola s’ha aturat per treballar a favor de la Pau. Ha sigut un moment especial i emotiu perquè feia més de 2 anys que no ens trobàvem tots, alumnat i treballadors de l’escola, al pati gran. El motiu, ben important: la Pau.

L’acte ha començat reflexionant sobre els conflictes dels darrers 18 anys, edat que tenen els alumnes més grans de l’escola, fins que hem arribat a l’actual: 2022 Ucraïna. Hem comptat amb el testimoni de la Natàlia, l’auxiliar de conversa de primària que és ucraïnesa. Ens ha llegit un text molt emotiu que ens ha aproximat a la seva realitat i a la de la seva família.

Seguidament, uns alumnes representants de cada curs, han explicat els 6 valors bàsics per construir Pau: compartir, escoltar, respectar, dialogar, empatitzar i estimar. A mida que els anaven anomenant, els cartells dels conflictes bèlics s’han anat convertint en el lema “Escola Pia per la Pau”. Finalment, el director de l’escola, Jordi Fontoba ens ha dirigit unes paraules que també ens han fet reflexionar sobre el sentit dels conflictes i com podem contribuir a crear Pau al nostre voltant. Ha estat un acte de retrobament molt especial a favor d’un motiu molt important: la Pau.

En aquest enllaç podeu veure més fotografies de l’acte.