Ja fa molts anys que l’Escola Pia de Catalunya està immers dins el projecte del Suport Vital Bàsic. És un projecte, en què participen alumnes de tots els cursos de les diferents escoles, des d’I3 fins a Batxillerats i Cicles Formatius.
A l’Escola Pia Sabadell ja fa uns anys que ens hi hem sumat i anem ampliant progressivament els cursos que reben aquesta formació. Enguany serà el 3r any que els alumnes de 4t d’ESO n’obtindran una titulació.
Aquestes setmanes els responsables de Suport Vital Bàsic de les escoles s’han trobat a la seu d’Escola Pia per fer l’actualització de la formació. Aquesta, els permetrà transmetre els coneixements als infants i joves.
Els més petits,d’I3, aprenen a reaccionar trucant al 112, mentre que els cursos superiors aprenen a respondre davant d’una aturada cardíaca fent reanimació cardiopulmonar.
Les escoles de l’Escola Pia, assoleixen així, el repte de ser escoles protegides en l’àmbit cardiopulmonar. A més a més, les escoles compten amb material per ajudar a monitorar el procediment mentre no arriben els serveis d’emergències mèdiques.
Malauradament, a l’Escola Pia (i en els seus entorns) ja s’han hagut de posar en pràctica les nocions apreses gràcies al projecte i, en aquest temps, ja s’ha aconseguit salvar més de cinc vides.
Val la pena implicar-s’hi!