Ja ha començat el nou curs!, amb molta il·lusió i ganes. Això es palpa en l’ambient: retrobaments, abraçades, somriures, algun plor, nous grups, inici d’una nova etapa,… L’inici de curs sempre és molt esperat per part de les famílies, l’alumnat i tot el personal de l’escola. És per aquest motiu que durant les primeres setmanes de curs es fan diferents activitats de cohesió de grups, activitats d’adaptació, d’acolliment, etc.

AL CICLE INFANTIL

Hem fet activitats per conèixer els noms dels nostres companys i companyes, hem compartit estones de joc (com per exemple el joc de la pilota: joc que ens ajuda a presentar-nos a la resta de la classe) i també de relaxació.

AL CICLE INICIAL

En aquest cicle també hem començat amb jocs diversos com el de la Teranyina, un joc que ens ajuda a cohesionar-nos com a grup i en el qual tothom té un paper important.

AL CICLE MITJÀ

En aquest cicle, ja som més grans. Una de les activitats que hem fet és plantejar-nos els bons propòsits per aquest nou curs. Una activitat reflexiva  i motivadora al mateix temps. L’hem feta tranquil.lament i exposant els diferents  punts de vista entre tots i totes.

AL CICLE SUPERIOR

Hem aprofitat les classes d’Educació Física per fer activitats cooperatives per anar fent grup.

 

A L’ESO

En aquesta etapa les activitats de “Fer grup” i “Adaptació” s’aprofiten en els moments de tutoria. També són importants les entrevistes amb la tutora/tutor del primer dia. Per als  alumnes de primer d’ESO són remarcables les activitats que es fan des del “Projecte padrins”.

AL BATXILLERAT

És l’etapa on els alumnes són més grans, però això no vol dir que no necessitin activitats i els seus moments per anar-se adaptant en el batxillerat que exigeix rigor i constància en l’estudi. Els moments de tutoria són els ideals per compartir dubtes, donar consells i acompanyar-los en el procés d’adaptació.

Tot aquest seguit d’activitats ens omplen d’alegria, felicitat, complicitat i, no cal dir que tots aquests  bons moments marquen l’inici del nou curs.

BON INICI DE CURS 2021-22!!!