El 27 de gener de 1945 Auschwitz (Polònia) va deixar de funcionar com a camp de concentració nazi. És la data que la UNESCO va escollir per preservar la memòria de les víctimes del genocidi. D’aquest i de tots els altres. Per això, avui hem organitzat un homenatge amb la participació de diferents entitats i institucions de memòria i la participació de joves d’ESO i batxillerat de la ciutat i de Castellar del Vallès.

L’acte ha continuat amb la projecció del documental Giza, la niña de la maleta (2014), premiada al Punta del Este Jewish Film Festival i dirigit pel professor de l’Escola Pia Sabadell, David Serrano. Ha voltat per festivals de tot el món: Argentina, EUA, Uruguai, Israel, Polònia, Brasil, França, Mèxic.

Posteriorment, s’ha connectat en directe amb la protagonista, Giza Alterwajn, que viu a Montevideo (Uruguai), amb qui s’ha fet un col·loqui on ha respost a preguntes i inquietuds que alumnes dels diferents instituts li han formulat. Ha estat una oportunitat única per conèixer de primera veu una víctima de l’horror nazi.

Més endavant podreu visualitzar en vídeo al complet. De mentres, podeu visualitzar la resta de fotografies de l’esdeveniment seguint aquest enllaç.