Aquests dies, un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Pia de Sabadell ha participat amb gran entusiasme a la Lliga de Debats de Secundària i Batxillerat, promoguda per la Xarxa Vives d’Universitats. La competició, que se celebra a la Universitat Autònoma de Barcelona, aborda la qüestió crucial de si la intel·ligència artificial planteja una amenaça per a la humanitat.

L’equip integrat per alumnes de 4t d’ESO ha assolit un resultat notable a la fase local, celebrada a la UAB, amb un marcador d’1-2, en una eliminatòria que es va resoldre en un triple empat ajustat, decidit per dècimes.

L’Escola també vol destacar que, malgrat ser l’equip més jove de la seva fase de grups i haver disposat de menys temps en entrar a la competició com a suplents, la seva actuació ha estat increïble. Les seves habilitats i esforços els van situar a prop de la qualificació per a la següent fase, han debatut sobre la qüestió de si “La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?”, un tema polèmic i d’actualitat on han defensat tant la posició a favor com la posició en contra. El jurat de la competició, compost per professionals de diverses àrees del coneixement, ha valorat aspectes com el treball en equip, la solidesa dels arguments, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i la presentació.

Des de l’Escola, desitgem felicitar-los per la seva actitud exemplar de respecte i la seva capacitat per debatre i raonar de manera eloqüent. Com a reconeixement pel seu esforç, els concedim un certificat d’excel·lència que commemora l’entrega i dedicació demostrades durant aquests dies.