divendres, 14 de desembre de 2018

Aprenent de les classes col·lectives d’instrument!

Aquest curs, per primera vegada, del 10 al 14 de desembre, els alumnes músics de l’escola han participat en una nova activitat: les classes col·lectives d’instrument.

Per exemple, pel departament de vents, ha estat una experiència enriquidora, pel fet de poder escoltar i aprendre sobre altres instruments de vent. Els alumnes han pogut preguntar als altres companys curiositats sobre els seus instruments: trompetes, clarinets, acordions i flautes i comparar-lo amb el propi. També han pogut valorar aspectes com la sonoritat, la posició corporal, la fidelitat a la partitura, de la seva interpretació i la dels companys. 


Pel que fa a les classes col·lectives de piano, també ha estat una activitat interessant, doncs els alumnes han pres consciència d’aspectes de valor, com és una bona col·locació a la banqueta i una adequada posició de les mans. A més a més, han pogut compartir la classe des d’alumnes ben petits de primària fins a 4t d’ESO, fins i tot interpretant cançons a quatre mans. Els alumnes més grans, fent l’acompanyament dels petits han pogut prendre consciència del que implica ser pianista acompanyant: haver d’estar molt atents als possibles errors del company i seguir-lo en tot moment, malgrat les dificultats. 


En referència al departament de guitarres, ha estat una activitat dinàmica tenint uns alumnes molt participatius, en què la tasca dels alumnes ha estat la de corregir errors de posició, de tècnica, mans, peus... tot prenent consciència que aquests mateixos errors també els poden fer. Per altra banda, en el departament de corda, cada alumne ha hagut d’interpretar una peça o cançó i a continuació dir un aspecte positiu i un a millorar. Seguidament els altres companys també havien de fer la valoració, i després l’alumne havia de tornar a tocar la cançó corregint els errors. En algunes de les sessions també s’han pogut fer exercicis de cops d’arc tots junts, fent ritmes diferents, imitant el que feia el company... 


Finalment, afegir que des del punt de vista de tots els instruments, ha estat una bona activitat per ensenyar als altres companys i mestres el repertori treballat durant aquest trimestre i ser també un espai de pràctica per tocar en públic, ajudant per properes audicions i per l’examen a què la vergonya, s’empetiteixi...