dilluns, 12 de novembre de 2018

Setmana Solidària: jornada del voluntaris de 2n de Batxillerat a l'Escola Pia de Salt

El passat dijous dia 8 i dins del marc de la Setmana Solidària, un grup de 24 alumnes voluntaris de 2n de Batxillerat, van conviure amb els joves i infants de l'Escola Pia de Salt, fundada fa 7 cursos. 


En arribar a l'escola, ens va rebre el Carles Ruiz, director de Salt i antic mestre de Sabadell. Ens va fer una radiografia de la situació de l'escola i de l'alumnat que hi ha. També va explicar-los el funcionament dels PFI que porten a terme amb els joves. Un cop esmorzats, vam anar als locals dels PFI on ens van rebre els alumnes amb una emotiva cançó. Podeu veure aquest moment en el següent vídeo.


Després, la meitat del grup va anar al PFI de pastisseria i van compartir amb els joves d'allà un taller de canyes de crema a l'obrador. L'altra meitat, es van quedar al PFI de perruqueria i estètica on els alumnes els van explicar tècniques de perruqueria i també van fer pràctiques junts. Veure als grups treballant junts va ser molt emotiu però més emotiu va ser el moment d'acomiadar-se després d'haver compartit les seves vivències. Tan és així, que volen retrobar-se a Sabadell! 


Abans de marxar cap a l'escola, el Carles, la Diana i la Marta ens van explicar més coses sobre els joves que tenen al PFI i les dificultats culturals, econòmiques i socials que es troben. El silenci i l'emoció eren presents a mida que les dues educadores anaven explicant casos dels nois i noies amb els que feia uns instants havien compartit els tallers. 

Tornant cap a l'escola, les converses eren profundes. Els alumnes de Sabadell anaven compartint entre ells el que havien viscut i descobert dels joves amb els quals havien treballat al llarg del matí. Va ser una sacsejada de realitat i segons ells, molt necessària. 

Un cop dinats, era el torn de compartir l'estona amb els alumnes de l'escola (des de P3 a 4t de Primària). Es van repartir per classes i després de fer el bona tarda! van portar a terme diferents activitats: els d'infantil van fer jocs de cucanya al pati. Els de cicle inicial van preparar el berenar fent pinxos de fruites de tardor i els de cicle mitjà van fer uns timbals amb bidons. Després, van tenir temps per fer joc lliure al pati i finalment van berenar junts. 


El comiat també va ser emotiu, va costar marxar i allunyar-se de Salt. Els alumnes de Sabadell van tornar tocats emocionalment després d'aquesta jornada de convivència viscuda a Salt. Moltes gràcies a l'Escola Pia de Salt per oferir-nos aquest espai d'intercanvi cultural i ajudar-nos a obrir els ulls a noves realitats. En aquest enllaç trobareu totes les fotografies d'aquesta gran jornada.