dijous, 22 de novembre de 2018

1a trobada dels Grups de Reflexió i Confirmació

Durant el dia d'ahir, un total de 40 alumnes de diferents Escoles Pies de Catalunya (Balmes, Sarrià, Terrassa i Sabadell), van portar a terme la primera trobada del GR (Grups de Reflexió i Confirmació) a Barcelona.
Després d'unes dinàmiques de coneixement que van servir també per separar en 3 grups als nois i noies, cada grup va anar a visitar una entitat social: parròquia de Santa Anna, parròquia Mare Teresa de Calcula i Fundació Benallar.


A cada lloc els van explicar el que feien i a la gent que ajudaven. Va ser un moment que va servir per adonar-se que ben aprop tenim realitats molt desconegudes.
Un cop al Secretariat, van dinar i seguidament, barrejant grups, van explicar-se què havien après de les visites del matí.


La tarda va estar centrada en el relat de l'Arca de Noé: primerament, una dimensió interior amb comentaris posteriors i després cadascú va haver de fer una màscara d'un animal. Després, seguint la dinàmica que cada grup havia preparar setmanes enrere a la seva escola, es van haver de trobar formant parelles per parlar del que han de deixar fora de l'Arca i què és allò que poden aportar dins de l'Arca. En Noé, que abans havia explicat la seva història, va ser l'encarregat de decidir si podien entrar tots.

Per cloure la trobada, es va reflexionar sobre la importància que tenen aquests nois i noies que estan començant un camí junts (el GR) i l'oportunitat que tenen de descobrir noves coses tot compartint-les uns amb els altres.

En aquest enllaç podeu veure totes les fotografies d'aquesta sortida.