dilluns, 26 de novembre de 2018

16a Nit dels Mussols

La nit del passat 23 de novembre, va ser especial pels grups Mou-te de 5è, 6è i Secundària. Van participar a l'esperada Nit dels Mussols! Van ser 3 hores intenses on a través del joc, dinàmiques i reflexions, van treballar sobre el tema de la pau. 


"La pau a les teves mans" va ser el lema a partir de les qual es van desenvolupar les següents activitats: per grups, havien de construir un castell de cartes el més alt possible, per fer-ho només van rebre 2 indicacions, no tots els grups tenien el mateix material i no hi havia cap norma per aconseguir l'objectiu. Un cop passat el temps, cada grup va fer la reflexió de com havien actuat i quines actituds havien tingut. 


Després de sopar, venia el joc de nit que van preparar el grup de 2n i 3r d'ESO: per grups, havien de trobar 7 coloms de la pau del color d'un grup contrincant. Si es creuaven amb algú d'un altre equip, havien de fer la lluita del fulard, qui perdia, donava una vida a l'altre. Si s'acabaven les vides, havien d'anar a la base i recuperar-les explicant factors i actituds que afavorien la pau. En acabat, van fer la "Dinàmica dels petons" ja que és una manera de construir la pau: cadascú tenia un número o una lletra. Quan la persona que hi havia al centre deia per exemple A3, la lletra havia de fer-li un petó al del mig i mentrestant el número havia d'intentar aconseguir fer un petó a la lletra. El primer que ho aconseguia, guanyava. 


Per tancar aquesta Nit dels Mussols, els grup dels grans, ens van llegir el conte "D'on ve el mal" de Tolstoi. I finalment vam fer la reflexió del que havíem après al llarg del vespre. En aquest enllaç, podeu veure'n les fotografies.