divendres, 22 de juny de 2018

Vídeo cloenda itinerari 2n d'ESO

Des del SUMMEM, els alumnes de 2n d’ESO, aquest darrer trimestre han estat realitzant un itinerari d’aprenentatge relacionat amb l’edat mitjana i titulat «Som hereus d’Otger Cataló?» 


L’objectiu d’aprenentatge de la seqüència va ser descobrir Com érem els catalans l’any 1000?. Per fer-ho vàrem estudiar:
  • ON VIVIM: localització territorial, toponímia, urbanisme i elements constructius, habitatges i tecnologia constructiva 
  • DE QUÈ VIVIM: activitats econòmiques, relació amb el medi natural, matèries primeres, alimentació, mà d’obra, crisis 
  • COM PENSEM: ciència, religió, medicina, cultura, art, transmissió del coneixement 
  • COM ENS ORGANITZEM: sistema polític, estructura social 
Durant tot l’itinerari els alumnes van anar construint el seu producte final, una maqueta a escala 1:109.000 dels comtats catalans de l’Edat Mitjana, i la seva crònica corresponent en format pergamí amb tota la informació que anaven estudiant. 


Com a culminació final de projecte, es va convidar els pares a fer una visita a l’escola, on van poder compartir activament amb els seus fills l’experiència educativa de treballar en aquest projecte d’aprenentatge, tot realitzant una dinàmica grupal que va permetre enllaçar la Catalunya de l’edat mitjana amb la Catalunya actual. 


La valoració final és molt positiva, ja que els alumnes, pares i professors vàrem gaudir d’allò més compartint coneixements, experiències i habilitats.

Som hereus d'Otger Cataló? from Escola Pia Sabadell on Vimeo.