divendres, 6 d’abril de 2018

Estrena a Argentina del documental Menazka (la cassola)

El 23 de març es va estrenar a l'Argentina el documental "Menazka (la cassola)", protagonitzat per l'estudiant de l'escola Camino Llonch i el supervivent de 3 guetos i 6 camps Isaac Borojovich. Dirigit pel professor de l'escola David Serrano, el documental va guanyar el Punta del Este Jewish Film Festival el 2017 i ha estat ja als Festivals de Cinema de Barcelona, Madrid, Sao Paulo, Montevideo i properament als de Varsòvia, Nova York i altres. Es va emetre al Canal 33 de la CCMA el més març, i el teniu penjat al 3alaCarta

L'estrena es va fer al Casal Català de Buenos Aires, amb el suport del Museo del Holocausto de Argentina i la Abuelas de la Plaza de Mayo. Va comptar amb la presència d'autoritats i representants de la lluita contra la dictadura argentina, entre altres. 

El director i professor David Serrano va rebre el guardó que veieu a la fotografia en reconeixement per l'establiment de vincles estrets entre Catalunya i Sud-amèrica (el documental és una coproducció entre la URL i la Universidad ORT Uruguay).