divendres, 9 de març de 2018

Setmana de sensibilització del Dia de la Dona

Fruit de la iniciativa d'un grup d'alumnes de Secundària i Batxillerat, al llarg d'aquesta setmana, s'ha treballat a les aules diferents aspectes de sensibilització al voltant d'aquesta temàtica. 


Cada matí han fet els 5' fent una reflexió: un vídeo, una cançó, una imatge, un text i una gravació feta per elles mateixes on persones de l'escola han posat cara a víctimes de la violència de gènere del 2017 a Espanya. Al llarg de tota la setmana, a les estones de pati, han delimitat un espai on no es podia accedir: és el que ocuparien les persones que el passat any ens van deixar, víctimes dels maltractaments. També van penjar 180 cartells a les parets amb frases i imatges que no han deixat a ningú indiferent. 

El moment culminant ha estat aquest matí quan s'ha celebrat l'acte de cloenda d'aquesta setmana. La comissió voluntària de noies, han llegit textos impactants, han escrit un manifest, han explicat unes quantes aportacions que s'han fet a la bústia feminista on qui ha volgut podia posar el seu testimoni personal sobre el tema, i finalment, s'ha fet un minut de silenci. En acabar, els aplaudiments han donat pas a la cançó de Bebe mentre les noies de la comissió s'abraçaven emocionades i commogudes enmig dels aplaudiments respectuosos dels companys i companyes. 


Des de l'escola, volem agrair la bona feina feta a les noies que han format la comissió i també al professorat que amb la seva col·laboració han permès que es pogués portar a terme aquesta setmana de sensibilització. 

Activitats com aquestes, són un gran complement de l'educació en valors que l'escola ofereix i que siguin iniciatives de les mateixes alumnes, fan que siguin més properes i viscudes per tot l'alumnat. Per aquest motiu, hem decidit instaurar aquesta setmana de sensibilització del Dia de la Dona en les activitats d'escola i commemorar-ho cada any. 

En aquest enllaç podeu veure les fotografies de l'acte de tancament d'aquesta setmana de sensibilització del Dia de la Dona.