dijous, 22 de març de 2018

Els turistes han tornat a les aules!

Avui i demà els alumnes de 3r d'ESO estaran treballant a les aules, en petits grups, per anar donant forma als productes finals del crèdit. Avui estaran fent targetons informatius sobre 10 - 15 llocs interessants de la seva zona, així com una ruta proposada sobre la mateixa zona. 


Una de les 5 zones visitades ha estat la de la Barcelona antiga dels barri de la Rivera i la Ciutadella: sortint del mercat del Born es passeja fins l'església de Santa Maria del Mar, i donant-hi la volta es veu el Fossar de les Moreres. Seguint el Passeig del Born, trobem casses imponent com la Casa Meca, el Palau Dalmases, el Palau Finestres - que alberga el Museu Picasso - ..., i arribem fins al Parc de la Ciutadella. Encara es conserva aquí alguna de les edificacions originals, com poden ser la Capella, i el Parlament - antic arsenal. 

Si el que volem és no baixar fins al Born, ens podem quedar al Barri de Santa Caterina, Sant Agustí i Sant Pere: donem el tret de sortida al Mercat de Santa Caterina, amb la cúpula acoloria que representa un mercat de colors, i baixem cap a la plaça de Sant Agustí Vell; podem entrar al museu de la xocolata, i al Monestir de Santa Maria de les Puel·les, mostra del romànic a Barcelona. Dins d'aquesta zona, i de caire més modernista, podeu trobar Els 4 Gats, també el Palau de la Música i la façana del gremi dels Veles - o la casa de la seda -. 

Us convidem a seguir informats sobre aquestes rutes passejant amb els vostres fills!Més fotografies en aquest enllaç.