dimecres, 14 de febrer de 2018

L'art del vitrall

Avui, dimecres 14 de febrer, amb les alumnes de 1r de Batxillerat (d’Història i Fonaments de les Arts I i Història del Món Contemporani) han anat a visitar el taller del vitraller Joan Serra, l’Art del Vitrall. El Joan els ha explicat quin és el procés per fer un vitrall, l’origen dels vitralls i la seva evolució al llarg de la història, des del romànic al contemporani. 

Després de l’explicació, el Joan Serra els ha acompanyat al carrer per observar diferents vitralls i de diferents estils a Sabadell. Han anat al Mercat Central per observar vitralls noucentistes, a l’Antiga Caixa de Sabadell per admirar-ne de modernistes, i a l’església de Sant Fèlix, a veure’n de neogòtics pintats al foc. 


Arribats a aquest punt, han fet una paradeta per esmorzar. Tot seguit han continuat la seva ruta d’observació d’altres vitralls a l’Arxiu Històric de Sabadell (Carrer Indústria), els de la nostra escola i finalment han acabat la ruta amb una paradeta dolça, on han comprat «xuxes» a la botiga modernista 1800 del Carrer de la Rosa.


Podeu veure més fotos en aquest enllaç.