divendres, 22 de desembre de 2017

Recital poètic de 1r d’ESO a Primària

Els alumnes de 1r d’ESO, aquests trimestre, han treballat la poesia, però sobretot, el contingut i la recitació. Hem pogut fer aquesta activitat dins l’horari d’Itineraris d’Aprenentatge i en l’àmbit de llengua, tenint en compte que no comencem el primer itinerari fins al gener de 2018. Per tant, les hores dedicades a llengua, les hem dedicat a la lectura expressiva i viscuda. A català hem fet poesia, i a castellà, novel·la. 

 
Aprendre’s un poema, llegir-lo recitant, permet als infants treballar el llenguatge, la concentració, la memòria, l’entonació i també els ajuda a superar la vergonya i practicar el parlar en públic, al posar-se davant dels companys i/o familiars i recitar el poema. 

Els alumnes han estat molt receptius i, tot i que hem pogut treballar menys poesies que les que teníem pensades, les classes han estat molt fructíferes, els alumnes han entès què volia dir recitar, i s’han apropat més a la poesia d’una manera diferent i amena. 

Dins d’aquest marc, se’ns va ocórrer fer un recital de poesia nadalenca per als alumnes de primària, que enguany treballessin aquest gènere en el seu contingut curricular, és a dir, a 2n, 4t i 6é de primària. D’aquesta manera, els alumnes de 1r podien finalitzar el curs, experimentant, realment, la realització i preparació d’un recital poètic. 

L’activitat ha estat voluntària, per tant, els alumnes que hi han participat han estat molt motivats i ho han fet molt bé. Els professors estem molt contents del resultat i, sobretot, dels alumnes, del seu esforç, la seva il·lusió i la professionalitat que han mostrat en tot moment. Per tant, moltes gràcies, alumnes de 1r d’ESO. I moltes felicitats! 


En aquest enllaç hi podeu veure més fotografies, i tot seguit un petit vídeo amb alguns fragments de l'activitat.

Departament de llengües.