dimarts, 7 de novembre de 2017

2n C de Primària a les Coves del Toll

El dilluns de bon matí i amb la fresqueta per companyia, els arqueòlegs de 2n C van marxar cap a Moià per a visitar les coves del Toll i fer un taller d'arqueologia. En arribar van esmorzar i de seguida els va venir a buscar la Montse, la seva monitora, per a acompanyar-los a la cova. Només entrar van poder comprovar que s'hi estava molt millor que a fora, no feia tant fred. Tot l'any té la mateixa temperatura. També van veure un petit jaciment que representava l'excavació que van fer dins la cova i els va explicar que hi van trobar 18 enterraments d'homes prehistòrics, ceràmica, eines... Llavors van seguir el recorregut per dins la cova i van anar a veure la sala de la pota de l'elefant i la sala de la trompa de l'elefant. 


Al sortir de la cova, van anar cap a les cabanes Neolítiques i es va instal·lar en una. Allà la Montse els va explicar molt bé com van anar evolucionant els homes i els va ensenyar, cranis, eines i diferents materials. Finalment va passar una cosa molt emocionant: va fer foc com ho feien els homes del Neolític i es van emocionar molt! 

A continuació van anar al sorral que tenien preparat a fer el taller. El sorral estava dividit en quadrícules i es van agrupar de dos en dos per a començar a excavar. Van trobar de tot: ossos, mandíbules, pedres de sílex, fragments de ceràmica... Quan feien una troballa, l'havien de netejar amb el pinzell, mesurar-la i dibuixar-la. Va ser una estona intensa i bonica. Més d'un, dos i tres nens van dir que de grans volien ser arqueòlegs! 


En acabar totes aquestes activitats van dinar davant les cabanes i després van tenir una estona llarga per a jugar allà. Realment, als arqueòlegs no els espanta res! Malgrat el fred i el vent van passar un dia ben realitzats i ben feliços. Podeu veure més fotografies en aquest enllaç.