dilluns, 26 de juny de 2017

Maria Bertolín, 1r Premi de la XVI edició del Premi Montserrat Miró i Marimon

Ens plau anunciar que l'alumna de l'escola Maria Bertolín de 2n de Batxillerat ha guanyat el 1r premi de la XVI edició del Premi Montserrat Miró i Marimon dotat amb 700 € en beca d'estudis pel seu treball de recerca «Exoplanetes: cercant nous mons», tutorat per l'Àngels Tabero. Moltes felicitats Maria! 


Aquest premi, de caràcter anual, és convocat de manera conjunta per la Fundació Bosch i Cardellach, l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell, amb l'objectiu de reconèixer l'esforç fet per l'alumnat i el professorat en l'elaboració de treballs de recerca i fer-ne la difusió a la societat més propera. 

 

Un total de 37 treballs, provinents de 17 dels 19 centres de Batxillerat de Sabadell i Sant Quirze, es van presentar al Premi. Dimarts passat a la tarda va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis. Entre parlaments dels organitzadors del Premi i autoritats de l'Ajuntament, en un primer moment de l'acte es donà un diploma de participació a tots els participants, felicitant-los pel nivell i qualitat dels seus treballs, seguidament els autors dels 5 treballs finalistes es van presentar i van respondre les preguntes que el públic els va plantejar. En una tercera part de l'acte, es varen anunciar els tres treballs premiats, i treball per treball, el jurat va comentar els motius pel quals aquests treballs havien merescut els premis, després d'unes breus paraules per part del tutor de recerca, es deixà pas i protagonisme als guanyadors, que tingueren l'oportunitat de comentar-nos el seu treball una miqueta més. Del treball de la Maria es destacà l'actualitat de la temàtica escollida, la Maria ha pogut parlar amb investigadors i viure en temps real moments importants per a la comunitat científica, la gran qualitat des del punt de vista formal, el saber transmetre els conceptes i procediments científics d'una manera amena i que convida a llegir, i el posar-hi la seva empremta: la seva sensibilitat ben present a cada pàgina del treball. 

Enguany l'organització del Premi ha decidit crear un bloc per donar a conèixer els treballs en substitució de la publicació habitual: http://blocs.xtec.cat/16premimontserratmiro/. Si hi feu una ullada podreu veure la diversitat de temàtiques i nivell dels treballs presentats. 


Alumnes de 1r de Batxillerat, animeu-vos amb els vostres treballs de recerca, poseu-hi tot l'esforç que pugueu, dediqueu-vos-hi i no oblideu de posar-hi el sentiment, és el que organitzadors, jurat i autoritats van insistir durant els seus parlaments a l'acte!