dijous, 8 de juny de 2017

Joan Campo: «La poesia et dóna més llibertat per expressar els teus sentiments»

Joan Campo, alumne de tercer de l’Escola Pia de Sabadell, va rebre el premi a la millor Poesia de segon cicle a la Festa de les Arts que es va celebrar el dia 31/5/17. El premi va consistir en un val de 100 euros a l’FNAC. Prèviament el seu poema titulat «En aquest món hi ha llops» havia rebut el primer premi dels Jocs Florals de l’Escola Pia de Sabadell. Aprofitem l’ocasió per parlar amb ell i us deixem l’enllaç del poema.

-Perquè et vas decantar per poesia?
·Sempre he preferit la poesia, perquè et dóna més llibertat per expressar els teus sentiments. 

-En que et vas inspirar? 
·Fa molt temps vaig llegir en un llibre la frase: «Vigila, en aquest món hi ha llops» i em va marcar molt. Més tard, quan va arribar el moment, vaig decidir utilitzar aquesta frase com a pedra angular de la meva poesia. 

-T'esperaves guanyar els Jocs Florals de l'escola? 
·Al principi sí, però més endavant vaig començar a tenir els meus dubtes. I quan van cridar «Jinx» (el meu pseudònim) em vaig sentir feliç i molt sorprès alhora. 

-Perquè com a pseudònim «Jinx»? Què o qui és? 
· Jinx és un personatge d'un videojoc, League of Legends, que està molt boja (és una noia). Vaig triar aquest pseudònim perquè m'agrada la seva actitud lliure, aleatòria i agressiva.

- Qui són «els llops»? És una metàfora? 
·Sí, i simbolitzen a les males persones de l'humanitat, i tots els defectes de la societat actual. 

-Què et va semblar l'entrega de premis de la Festa de les Arts? 
·Bàsicament, em va semblar llarga però era bastant xula i entretinguda. 

Article escrit per Josep Figueras de 3rC