dilluns, 29 de maig de 2017

XIIIa Nit dels Mussols

El passat divendres al vespre, els nois i noies del Mou-te de 5è, 6è i 1r d'ESO van participar de la darrera Nit dels Mussols d'aquest curs. La temàtica escollida va ser "afavorir les actituds positives davant la immigració, tot ajudant a superar pors generadores d'actituds de rebuig". El lema va ser "Conviure!".


La nit va començar a la sala d'actes amb la presentació i passi d'un vídeo que va servir per introduir la temàtica. Un cop separats en grups amb la dinàmica de la bamba, van estar parlant del sentit del vídeo i també van fer una dinàmica on havien d'identificar diferents nacionalitats i ètnies descrivint-les per parelles a partir d'un adhesiu que portaven al front.


Després de sopar, va arribar l'esperat joc de nit. Per grups més petits, havien de trobar imatges que estaven repartides per tota l'escola de menjars, robes típiques, cançons, idiomes, religions o festes populars de 4 cultures: africana, sud-americana, asiàtica i magrebina.


En finalitzar, van fer una reflexió final sobre què havien après al llarg de la nit i van llegir un text de cloenda.
Però... la nit no acabava aquí... quan els pares de 5è van venir a buscar als seus fills, van entrar a la sala d'actes on els nois i noies del grup Mou-te de 6è van presentar la cerimònia d'entrega del fulard als grups de 5è. Va ser la manera de passar-los el relleu del Mou-te ells que ja acaben l'etapa de primària.


Quan els de 5è van ser fora, la nit va seguir pels grups de 6è i 1r d'ESO: primerament fent jocs variats al pati i explicant acudits i històries de por. Després, tots junts van fer una passejada a les fosques per l'escola acompanyats únicament d'un petit fanal... per acabar, un cop instal·lats a la classe de música on van dormir, van seguir conversant fins que la son es va apoderar de tots.


De bon matí, tots en peu. Era l'hora de recollir i a les 9.00 tothom cap a casa a seguir endavant amb el seu dissabte. Malgrat la son i el cansament, tothom va quedar molt content! Mussols... fins al curs que ve!
En aquest enllaç trobareu totes les fotografies d'aquesta activitat.