dimecres, 17 de maig de 2017

Setmana matemàtica

Ja s'ha acabat la setmana matemàtica! Del 8 al 12 de maig (Dia escolar de les matemàtiques) a secundària i batxillerat ho hem estat celebrant, fent diverses activitats. A primer cicle d'ESO han construït un calendari perpetu i a segon cicle d'ESO han estat fent una sèrie d'activitats sobre Ramon LLull donat que es celebren els 700 anys de la seva mort. Llull va ser un gran pensador i va fer aportacions remarcables en tots els àmbits del saber, entre ells la matemàtica. A primer de batxillerat van fer una activitat molt interessant, una xerrada i un taller sobre criptografia. El conferenciant ens va portar una màquina Enigma autèntica de la segona guerra mundial. 


A més de les activitats a les classes, s’ha fet una exposició a la porteria amb treballs i fotografies dels alumnes. Finalment, es van lliurar els diplomes i premis dels concursos matemàtics. 


Des del departament de matemàtiques de secundària, volem agrair a tots els nostres alumnes la seva participació, i sobretot el seu entusiasme, en els concursos matemàtics. Esperem que el curs vinent hi hagi tants alumnes com enguany representant a l'escola en concursos com Fem matemàtiques, Copa cangur, Cangur, Problemes a l'esprint i Concurs de fotografia matemàtica.