dimarts, 2 de maig de 2017

Joan Rufas, un exalumne exitós

Avui, Joan Rufas ha fet una xerrada pels alumnes de 3r ESO, que estan treballant els mitjans de comunicació. 

Joan Rufas és director i productor de Polònia i Crackòvia, uns programes que fa diversos anys que s’emeten, pocs professionals poden presumir del seu èxit. La xerrada ha estat més pròxima pel fet que Rufas va estudiar a nostra escola. 

Primerament, ens ha explicat la seva experiència acadèmica, ens ha dit que era un nen curiós, que preferia les llengües abans que les ciències. També ens ha dit que des de ben petit, ja notava que tenia facilitat a l'hora d'escriure, que ho feia bé.


Rufas ens ha animat a estudiar i fer un bon batxillerat i ens ha donat consells de futur com ara que cadascú ha de buscar els seus punts forts i potenciar-los per trobar una feina en la qual se senti realitzat. I a més ens ha incitat a ser curiosos, a llegir i a no tenir mandra per estudiar perquè val la pena. 

També ha destacat que als inicis de la seva carrera professional va estar treballant en petites redaccions de diaris o locutores on feia guions d'entreteniment. Al cap d'un temps se'n va cansar i va començar a escriure i presentar informatius. 

Després ha passat a explicar-nos el funcionament dels programes d'entreteniment, amb quants dies els graven, quant temps dediquen als guions i a la postproducció, l'estona de maquillatge i la importància d'estar connectats a l'actualitat, ja que un fet d'última hora pot donar-li al programa un gir de 180 graus.


Finalment, ha arribat el torn de preguntes, on ens ha resolt dubtes que no havia aclarit a la seva explicació, o que simplement coses que sentíem curiositat per saber. 

En general, ha sigut una xerrada dinàmica, que se'ns ha fet curta i molt pròxima, pensem que ha sigut una experiència interessant amb la que hem après coses noves. 

Gràcies Joan! 

Escrit per Maria Soley i Gemma Ventosa