dilluns, 6 de març de 2017

Premi atorgat a la Laia López Llobet pel seu Treball de Recerca

Aquest divendres dia 3 de març, la nostra ex-alumna Laia López Llobet va recollir el premi que li va atorgar la Societat Catalana de Física, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, pel seu Treball de Recerca: Puc aconseguir mesurar la velocitat de la llum? 


A l’acte de lliurament de premis el jurat va destacar la dificultat a l’hora de triar els guanyadors degut a la gran qualitat dels treballs presentats. L’acte celebrat a la Casa de la Convalescència de Barcelona, seu de l’IEC, va constar de dues parts. A la primera la Dra Marta García-Matos de l’ICFO-Institut de Ciències Fotòniques va impartir una conferència sobre el grafè, el primer material 2D, de gran actualitat i present al recent Mobile World Congress 2017, per les seves extraordinàries característiques físiques (és el més prim, fort i conductor, transparent, lleuger, conductor de la calor, flexible, àcid...), propietats que el fan ideal per futures aplicacions tecnològiques (pantalles de dispositius digitals, plaques solars, transports, roba intel•ligent ...). El grafè va ser proposat al 1947 per Philip Russell Wallace, però fins el 2004 no es va disposar de la tecnologia necessària per aconseguir-lo a partir del grafit. 
A la segona part de l'acte es van lliurar els premis TREC 2016 als treballs de recerca de batxillerat, els del III Concurs de Fotografia i els de la Fase Catalana de l‘Olimpíada de Física 2017. La Laia López Llobet, que actualment estudia primer del grau de Física a la Universitat de Barcelona amb excel•lents resultats, va ser premiada amb un dels tres accèssits del TREC pel treball que va dur a terme durant el Batxillerat que va cursar a l’Escola Pia Sabadell i que li va permetre fer mesures experimentals de la velocitat de la llum. 

Entre els premiats també va haver-hi alumnes de l’Escola Pia de Terrassa i de Sant Antoni. Felicitats a tots ells i en especial a la Laia!