dijous, 9 de febrer de 2017

Problemes a l’esprint a Batxillerat

Ahir, 27 alumnes voluntaris de 1r i 2n de Batxillerat van participar als concurs Problemes a l'esprint. Com sabeu, es tracta de resoldre 10 reptes en el mínim temps possible. Des d'aquí volem felicitar als participants que van aconseguir resoldre 9 dels 10 reptes, gesta gens fàcil a nivell de Batxillerat. Funcions, geometria, nombres, probabilitat,... totes les habilitats van haver de posar-se en joc. Tots van passar una molt bona estona i van aprendre què és un nombre primerial i un nombre no supersticiós, voleu veure-ho? Aquí ho teniu: 

Repte 1: Anomenem primerial d'un nombre enter positiu al producte de tots els nombres primers més petits o iguals que el nombre. Així primerial(3) = 3 x 2 = 6 i també primerial(4) = 3 x 2 = 6. Quin és el nombre natural N més petit per al qual hi ha 4 nombres n enters positius diferents que compleixen primerial(n) = N ? 

Repte 4: direm que un nombre és no supersticiós si és igual a 13 vegades la suma de les seves xifres. Quin és el nombre enter positiu més gran que és no supersticiós

Aneu-hi pensant i fins a la propera, que serà el 22 de febrer pels alumnes de 1r i 2n d'ESO