dijous, 15 de desembre de 2016

Problemes a l’esprint a 3r i 4t d’ESO

Ahir 32 alumnes de 3r i 4t d'ESO van participar al concurs matemàtic Problemes a l’esprint 2017.Aquest concurs tracta de resoldre 10 problemes en col•laboració de tot el grup amb el mínim temps possible. Tot i així, el més important és el treball dels alumnes i gaudir enfrontant-se als reptes plantejats. Val a dir que els més valents van dedicar 3 hores intenses fent servir tot l’enginy i recursos: assaig i error, equacions, càlcul amb l’ajuda del full de càlcul, programa de dibuix,... 


Felicitem a tots els participants pel treball i les ganes, així com aconseguir resoldre els 10 reptes i fer-ne dos més de propina. Aquí us deixem un parell a veure si vosaltres ho feu tan bé com ells: 

  • «Les pàgines d'un llibre estan numerades consecutivament: 1, 2, 3, 4,... En la numeració de les pàgines el dígit 3 apareix exactament 99 vegades. Quin és el número de l'última pàgina?»
  • «Quants nombres capicues de quatre xifres són suma d'uns altres dos nombres capicues diferents també de quatre xifres cadascun d'ells?» 


El dia 8 de febrer del 2017 hi participaran els alumnes de Batxillerat i el 22 de febrer els de 1r cicle de l'ESO, us animem a participar a tots!