dimecres, 9 de novembre de 2016

Sortida al CaixaForum dels alumnes del Batxillerat artístic

El dijous 3 de novembre, els alumnes que cursen matèries de Batxillerat Artístic van anar al CaixaForum a veure les següents exposicions: 

PHILIPPE HALSMAN SORPRÈN-ME! 

Considerat un dels fotògrafs més importants del segle XX, reconegut per les seves 101 portades de la revista LIFE, com també per la seva extensa col·laboració amb Salvador Dalí. La mostra es nodreix de les peces més valorades del fons artístic familiar i presenta una retrospectiva completa de la seva obra, que inclou per primera vegada la seva etapa inicial a París. L'exposició es divideix en quatre seccions, en les quals es presenta una gran diversitat de temes com ara retrats, moda, posades en escena i publicacions, on destaca especialment la seva performance fotogràfica anomenada Jumpology, que consisteix a fotografiar persones famoses saltant. 
 

BÀLSAM I FUGA La creació artística en la institució penitenciària 

L'exposició combina les creacions realitzades als deus centre penitenciaris de Catalunya amb peces que procedeixen de la Col·lecció d'Art Contemporani de la fundació La Caixa. Les obres fetes pels interns s'entenen com el fruit d'impulsos creatius que sorgeixen de la necessitat d'expressar-se o, en alguns casos, simplement d'alleugerir el pes del temps. Com reacciona l'individu davant de la imposició de normes, la soledat o el desig de llibertat? Bàlsam i Fuga ressegueix des de l'emoció els dilemes vitals a què s'enfronta un subjecte quan emprèn un trànsit per una institució penitenciària i, alhora, aprofundeix en la funció que l'activitat artística exerceix en aquesta situació: alleujar la persona i fer-la més autònoma, més lliure.