dilluns, 28 de novembre de 2016

gràcies.365

Probablement algunes famílies afortunades de l’escola, fa pocs dies vàreu rebre un GRÀCIES decorat o una carta de MOLTES GRÀCIES amb un text. Això ha estat el treball final de l’activitat de la campanya de pastoral d’aquest trimestre que s’ha portat a terme a tots els cursos de l’escola. Us expliquem com ho hem treballat: 

Com sabeu, aquest curs, la temàtica de la campanya de pastoral tracta sobre l’agraïment. El lema “gràcies.365” ens recorda que hem de donar gràcies cada dia de l’any. 

Al llarg d’aquest primer trimestre, hem portat a terme aquesta activitat que ha tingut molt bona acollida. L’objectiu era ser conscients de com ens sentim quan ens agraeixen una cosa i també adonar-nos que és necessari donar les gràcies no només per coses materials. 

Els alumnes d’infantil van veure un conte projectat i van parlar del tema amb les mestres. Després, van decorar la paraula GRÀCIES per lliurar-la a algú a qui volien donar les gràcies per quelcom que no fos material. L’aspecte oral va ser molt important a classe i va donar molt joc per fer entendre als més petitons el sentit de ser agraïts.

Tots els altres cursos, han vist el vídeo on “One day” on es pot observar tota una cadena d’agraïments que posteriorment es van parlar a l’aula.


Seguidament, per grups, van parlar de les diferents maneres que tenim d’agrair les coses, van treballar la lletra de la cançó i després de fer-ne una posada en comú, finalment se’ls va lliurar un full a cadascú on havien d’escriure una carta d’agraïment a algú. 

La condició era que no agraïssin res material, havia de ser un agraïment sincer. Aquest fet els va portar a pensar el munt de coses que es fan sense ser agraïdes.


Mentre redactaven la carta, sonava de fons la cançó del vídeo i a les aules es respirava un ambient tranquil, relaxat i d’interioritat. 

Dies més tard, han tornat a parlar de l’activitat. Aquesta vegada per posar en comú les reaccions que han tingut les persones al rebre el GRÀCIES decorat o la carta de MOLTES GRÀCIES. Després d’escoltar-se uns als altres han arribat a la conclusió que hem de donar les gràcies més sovint del que fem perquè ens fa sentir millor. La valoració va ser tant positiva que fins i tot, un dia vam convidar al personal d’administració i secretaria per fer-la. 


Us animem a donar les gràcies cada dia, això ens fa ser més educats i també fem sentir bé a l’altra persona. GRÀCIES!