dijous, 2 de juny de 2016

Maria Bertolín guanyadora del concurs de fotografia matemàtica de l’ABEAM

Maria Bertolín, estudiant de 1r de Batxillerat ha guanyat el Concurs de Fotografia Matemàtica en la categoria de Batxillerat, Cicles Formatius i Escoles d'adults de l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l'estudi i l'aprenentatge de les matemàtiques). La fotografia guanyadora porta per títol: z3 + 8i = 0 


El concurs de fotografia matemàtica es va iniciar el curs 1999-2000 per celebrar l’Any Mundial de les Matemàtiques i, el curs 2015-2016 s’ha celebrat la 17a edició. Aquest tipus de concurs ja es feia, a nivell intern, en alguns centres abans del any 2000. Aquesta circumstància va fer que des de la Junta d’ABEAM es proposés un Concurs de Fotografia inter-centres, al qual arribaven les fotografies premiades en els concursos interns de cada centre inscrit. 

El concurs consta de tres fases: 

1a fase: En tots els centres educatius que participin en el concurs de fotografia matemàtica es convoca un concurs intern. Cada centre, internament, dóna els premis que creu convenient a les millors fotografies. 

2a fase: Cada centre selecciona la millor fotografia de cada nivell, i les envia a l'ABEAM . 

3a fase: Durant el mes de maig un jurat de l’ABEAM determina quines són les fotografies finalistes. 

L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc el 31 de maig al Cosmocaixa de Barcelona i els finalistes van conèixer, en aquell moment, els guanyadors del concurs. Amb totes les fotografies finalistes d'aquesta edició es farà un calendari matemàtic de l'any 2017.