divendres, 13 de maig de 2016

Proper concert Cor Vèrtex el 20 de maig

Després del seu primer concert, el passat 17 d’abril, el Cor Vèrtex de l’Escola Pia de Sabadell torna a pujar a l’escenari acompanyats per la Coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia de Barcelona. El concert serà divendres 20 de maig a les 20.30h a la Sala d’Actes de l’Escola Pia de Sabadell. L’entrada serà gratuïta. 


El Cor Vèrtex és un grup vocal format per més d’una vintena de cantaires la majoria dels quals són alumnes de batxillerat i exalumnes de l’Escola Pia de Sabadell i que han cursat la primària i la secundària musical, així com alumnes d’altres centres de la ciutat. El seu director és en Marc Reguant, també professor de clarinet de l’escola. El cor comptarà amb l’acompanyament al piano del reconegut músic, director, pedagog i compositor sabadellenc, Josep Vila i Casañas. 

La Coral Sinera és una de les formacions de la família coral dels Lluïsos de Gràcia de Barcelona. És una coral formada per una quarantena de joves d’entre 15 i 25 anys que aviat arribarà als 50 anys d’història. Al llarg de la seva trajectòria ha dut a terme projectes de gran envergadura i ha treballat amb directors de reconegut prestigi. Actualment, el seu director és l’Oriol Castanyer. 


El concert serà un concert compartit entre les dues joves formacions corals. A la primera part, el Cor Vèrtex interpretarà peces d’estils i èpoques diferents entre les quals hi haurà composicions de Josep Vila i Casañas, de Carl Jenkins, fragments d’òpera, peces de jazz i cançó popular. A la segona part, la Coral Sinera interpretarà un repertori que gira al voltant de l’Amèrica del Sud amb composicions d’autors d’aquest continent, així com cançó popular harmonitzada per a cor mixt. Clourem el concert amb la interpretació de dues obres conjuntes amb una seixantena de cantaires a l’escenari.