dilluns, 23 de maig de 2016

Final del concurs Fem matemàtiques a Girona

El passat dissabte 21 de maig va tenir lloc la Final del Fem Matemàtiques a l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona, L'escola va poder comptar amb dos alumnes de 2n d'ESO en aquesta final, en Lluís Gil i en Pere Valls. En Lluís Gil va quedar en 2a posició i es va classificar per les Olimpíades Matemàtiques que es faran a Santander a finals de juny amb alumnes de totes les Comunitats Autònomes. 


El concurs Fem Matemàtiques consta de tres fases. A la primera fase, els alumnes treballen dins l'escola en grups de 3 o 4 i resolen una sèrie de problemes tot indicant l'estratègia de resolució que han aplicat. En aquesta fase vam presentar un equip de 1r d'ESO i dos de 2n d'ESO. L'equip de 2n format per Guillerm Balaguer, Gerard Balcells, Lluís Gil i Pere Valls van passar a la segona fase. Aquesta es va realitzar a l'Escola Pia de Sarrià i van participar diferents equips de la província de Barcelona. En aquesta fase els alumnes es classificaven a títol individual i en LLuís Gil i en Pere Valls es van classificar per la final. A la final es van trobar alumnes de tot Catalunya i els alumnes van competir a títol individual, tot i que van fer algunes proves en grup. Aquest grup el formaven alumnes de 6è, 1r i 2n d'ESO de diferents escoles. 


 

El Departament de matemàtiques volem felicitar el LLuís i el Pere per la seva il•lusió i entusiasme envers les matemàtiques i els agraïm que hagin representat l'escola en aquesta competició tant magníficament. En aquest enllaç hi podeu veure moltes més fotografies de la final a Girona.