dijous, 8 d’octubre de 2015

Nou comunicat davant la situació dels refugiats

Benvolguts/des 

Novament ens posem en contacte amb tots vosaltres per informar-vos dels passos que estem donant per poder acollir els refugiats que puguin arribar a casa nostra. Tal com publica la premsa aquests dies sembla ser que arribarien 1200 refugiats a Catalunya. 

A l’espera de més informació, les administracions públiques que gestionen l’arribada ens fan saber que la primera necessitat, en aquests moments és aconseguir una borsa de pisos deshabitats. L’objectiu és reubicar els refugiats un cop s’hagi fet l’acollida inicial i puguin iniciar un procés d’integració a la nostra societat. Està previst signar un conveni amb els propietaris en el que s’establiran les condicions i es fixarà el temps màxim d’estada al pis (1 o 2 anys). 

L’Administració o entitats de refugi amb qui es formalitzaria un contracte de cessió comptaria amb totes les garanties legals i inclouria un dipòsit, una assegurança, així com l’alta dels subministraments. 

Com ja sabeu, l’Escola Pia de Catalunya s’ha posat a disposició de les administracions públiques per col•laborar davant d’aquesta crisi. Un cop més, fem una crida a tots i a totes els qui en formem part per donar resposta a aquesta demanda. 

Moltes gràcies i continuarem informant de les gestions que fem, 

L’Equip de Govern de l’Escola Pia de Catalunya