dijous, 4 de juny de 2015

El Respecte... tot un Repte

Aquest matí, alumnes, professors i demés personal de l'escola, han participat de l'acte de cloenda de la campanya de pastoral. Els alumnes grans (de 5è a Batxillerat) han tornat a buscar als petits (de P3 a 4t) a les seves classes i s'han assegut tots en forma d'R per seguir l'acte on s'han resumit i mostrat les activitats portades a terme al llarg del curs acompanyats pels alumnes i professors de conjunt instrumental de Cicle Superior que han posat el toc musical. 
 
Primerament han sortit representants de tots els cicles amb la seva R o arbres del respecte on el primer trimestre van escriure moments en els quals s'havien sentit respectats i ho han compartit amb tots. 
 
Després, hem expressat movent els braços o tapant-los la cara si tot un seguit d'actituds eren o no respectuoses, ha estat un bon moment d'interrelació. Seguidament s'ha fet èmfasi al "dia sense papereres". Representants de totes les classes, han mostrat les bosses de deixalles que generem a l'escola en 24 hores. L'objectiu és ser-ne conscients i valorar si podem mirar de reduir-ho. 


De cop, han aparegut la Capitana Endívia i el Capità Enciam que ens han ajudat de manera còmica, a entendre el sentit de les 3 R: Reciclar, Reduir i Reutilitzar. Finalment, la Júlia Pastor de 1ESOB, autora del logo de la campanya d'aquest curs, ens ha explicat amb què es va inspirar i l'ha signat a la paret on una estona abans, l'havia pintat juntament amb l'Uri. 

Reflexions finals i agraïments han tancat un acte festiu, reflexiu i viscut que ha tingut la intenció de fer-nos veure que el RESPECTE és la base per una bona convivència i respectar l'entorn és primordial per tenir un nou món. Moltes més fotografies de la cloenda seguint aquest enllaç.