dimecres, 10 de desembre de 2014

1r C de Primària visita el CRAM

Com a tancament del projecte de les Tortugues, els nens i nenes de 1r C van anar ahir al matí al CRAM (centre de recuperació d'animals marins) per a poder veure tortugues marines. Primer els van explicar quins són els problemes dels mars i oceans on viuen aquests animals i quines coses podem fer nosaltres per ajudar a conservar-los; també els van parlat dels animals en perill d'extinció. Després van anart a veure una sala on hi havia molts tipus de taurons i els van parlar dels perills i problemes que tenen; a continuació van veure una maqueta de tortuga babaua i els van ensenyar els seus òrgans interns i sobretot els pulmons. Finalment van anar als aquaris a veure les tortugues babaues que tenen allà. 


Els va impressionar molt! N'hi havia dues de molt grosses!, la 4 x 4 i la Massagran, i dues de més petites que s'estan recuperant d'accidents que havien sofert al mar: la Luna i la Damm; una no té ull i a l'altra li van haver de tallar una aleta per a salvar-li la vida. 


Va ser una visita molt interessant i curiosa. Ara ja poden dir que hem vist tots els tipus de tortugues que han estudiat: les terrestres, les d'aigua dolça i les marines. Podeu veure fotografies d’aquesta visita en el següent enllaç.