dilluns, 17 de novembre de 2014

Setmana Solidària 2014

Amb l'objectiu de sensibilitzar als alumnes sobre el valor de la solidaritat, el grup de mestres voluntaris Djokko ha preparat com cada any la Setmana Solidària. Les activitats que s'han portat a terme han estat: contes africans infantils a càrrec d'en Jordi Coll, taller de pintura amb els colors de la bandera de Senegal, representació de contes africans a càrrec dels alumnes voluntaris de 4t d’ESO per Cicle Inicial, jocs africans preparats pels voluntaris de 3r d’ESO pels alumnes de Cicle Mitjà, taller de Batiks entre els alumnes de 5è de Primària i 2n d’ESO, taller de pintura de ventalls fet pels alumnes de 6è de Primària i xerrades de sensibilització a Secundària a càrrec del Josep Ma. Canet, Simon Pierre Sagna i Mireia Gil. A Batxillerat estan treballant el visionat d'un documental de Malala Yousafzai on parla del valor de l'educació i alguns d'ells, també van participar en la jornada solidària a l'Escola Pia de Salt. 


Tot plegat, va culminar en un acte de cloenda a l'església de l'escola on alumnes de CM i CS van ballar una coreografia preparada per la Montse Serra, tots els alumnes que van venir de qualsevol curs van cantar la cançó Malaika que van aprendre des de P3 a 4t d’ESO i finalment un grup de danses africanes va tancar aquest acte. 


A banda d'aquestes activitats, al llarg de dues setmanes hem fet la recollida d'aliments pel Rebost Solidari de Sabadell i de llets pels nens en desnutrició d'Etiòpia on les Missioneres de la Caritat desenvolupen la tasca d'atendre aquests infants al seu orfenat per oferir-los bones condicions de vida. 


A partir d'ara i fins a principis de desembre, a les tutories des de 3r de Primària i fins a 2n de Batxillerat, es porta a terme la recollida de diners per becar alumnes de l'escola Sante Therese de Sokone al Senegal perquè puguin anar a escola i tenir les mateixes oportunitats que nosaltres. Podeu veure un extens recull de les diferents activitats portades a terme al llarg de la Setmana Solidària en aquest enllaç.