dimecres, 24 de setembre de 2014

Visita de l'Anna Vives a 2n de Batxillerat

Ahir l’Anna Vives, una noia amb síndrome de Down, va visitar als alumnes de 2n de Batxillerat. Els va explicar com és el seu dia a dia a la Fundació Intinerarium on hi treballa. En aquesta fundació es promouen diversos projectes com la iniciativa Box 21 que vol ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones a partir de la pràctica de l’esport, caminant i corrent entre persones amb més dificultats. 

L’Anna i el seu germà van explicar que cal ser positius, que no hem de mirar les discapacitats sinó les capacitats que tots tenim. Gràcies a la seva vitalitat, i a la suma de capacitats d’uns i d’altres, l’Anna està aconseguint arribar i sensibilitzar molta gent. Entre d’altres projectes, l’Anna i la fundació han creat una tipografia de lletra que va ser utilitzada en els noms i dorsals del FC Barcelona en el partit del Gamper de l’any passat. Allà entre d’altres coses, l’Anna va poder conèixer l’Andrés Iniesta que és el seu ídol perquè com ella diu “és molt bona persona”. 

Aquestes ganes de superació han portat a l’Anna i la Fundació Intinerarium a arribar a personatges tan coneguts com Jorge Lorenzo (amb qui va compartir podi en una cursa) o el Kilian Jornet, que ha ajudat a promoure les activitats de les curses de circuits inclusius del Box 21. També han muntat una tenda de merxandatge on-line on es poden comprar samarretes amb la tipografia, cascs, fundes de mòbil… diners que s’inverteixen en finançar tots aquests projectes. 

Poder escoltar de primera mà l’increïble testimoni de l’Anna Vives ha estat possible gràcies a l’alumna de 2n de Batxillerat Anna Bardají que ha estat realitzant un treball de recerca sobre la síndrome de Down i que va poder contactar amb ells. Si en voleu saber més podeu consultar el lloc web http://www.annavives.com 

Com sempre, podeu veure més imatges seguint el següent enllaç.