dimecres, 14 de maig de 2014

Segrest a Nigèria: bring back our girls

Es compleix un mes del segrest de prop de 300 nenes del nord-est de Nigèria pel grup gihadista armat Boko Haram, que ara diu que està disposat a alliberar-les a canvi dels seus presoners. Aquesta organització que es manifesta en contra de l’escolarització de la dona, també realitza pràctiques mafioses i trafiquen amb armes, drogues i presoners. 

Aquesta acció de segrest, vulnera directament la declaració universal dels drets humans, així com la Convenció sobre els drets del Infant. 

Per tot això, l’Escola Pia de Sabadell s’uneix al Departament d’Ensenyament que promou l’adhesió de l’escola catalana a la campanya internacional per a l’alliberament de les prop de 300 alumnes nigerianes que continuen segrestades pel grup gihadista Boko Haram. 

Esperem que entre tots puguem contribuir a l’alliberament de les alumnes segrestades. 


El líder de la guerrilla islamista Boko Haram, ha difós aquest dilluns un nou vídeo en què exigeix l'alliberament dels presos pertanyents a la banda a canvi de deixar anar les menors. Abu-Bakr Shekau també revela que les nenes ja s'han convertit a l'islam.

En el vídeo, Shekau es dirigeix a la càmera durant 17 minuts. "Aquestes nenes que us preocupen tant, nosaltres les hem alliberat (...) i ¿sabeu com les hem alliberat? S'han convertit a l'islam", afirma el terrorista, amb una arma a la mà. "No les posarem en llibertat fins que vosaltres allibereu els nostres germans", afegeix en al•lusió als membres de la guerrilla empresonats per les autoritats nigerianes. 

En el muntatge també apareixen un centenar de joves que són presentades com algunes de les estudiants nigerianes segrestades el 14 d'abril al nord del país, encara que en cap moment apareixen amb el cap dels terroristes. Les noies van tapades de cap a peus amb roba negra i grisa i reciten el primer capítol de l'Alcorà. 

Shekau ja va difondre a principis de mes un vídeo en què s'atribuïa el segrest i anunciava la seva intenció de vendre les nenes. La guerrilla va capturar 276 alumnes de Chibok, localitat amb una important comunitat cristiana. D'aquestes, 223 segueixen en mans de la milícia mentre que la resta, van aconseguir escapar. 

El segrest massiu d'estudiants ha commocionat la comunitat internacional. Molts països han ofert la seva ajuda al Govern nigerià per rescatar les nenes. Així mateix, personalitats de tot el món s'han mobilitzat a través de les xarxes socials en campanyes com #BringBackOurGirls o #RealMenDontBuyGirls per reclamar l'alliberament de les menors. 

font informació: www.elperiodico.cat