dilluns, 7 d’abril de 2014

Young Business Talents

El grup d'alumnes de 2n de Batxillerat de l'Escola Pia de Sabadell, format per Gemma Bosch, Georgina Coll i Laura Mas han participat a la final del concurs empresarial Young Business Talents. La seva participació en aquest concurs no ha estat casual. Des de l'assignatura d'economia de l'empresa s'ha volgut incloure aquest concurs com a part del seu aprenentatge i tots els alumnes, sense excepció, hi han participat. 


Young Business Talents és un simulador empresarial que permet practicar prenent tot tipus de decisions dins l'empresa. Els alumnes han de fer el mateix que fan els responsables de les empreses: analitzar, planificar i controlar, utilitzant una eina molt sofisticada com és un simulador d'empreses, que permet emular el que passa en el món empresarial. L'aprenentatge dels alumnes consisteix en:
  • Viure el mateix que es viu en gestionar una empresa. 
  • Tenir un laboratori per experimentar el món empresarial. 
  • Tenir més elements de judici per decidir què fer en el futur. 
  • Entendre la teoria. 
  • Desenvolupar habilitats. 
  • Obtenir una orientació universitària i professional 
En aquesta edició hi han participat més de 5000 alumnes de tot Espanya i a la final hi han accedit els 100 millors equips formats per uns 350 alumnes en total. Els equips se'ls agrupava per regions i competien 4 o 5 equips alhora. Amb les seves decisions aconseguien punts segons els beneficis que obtenien. Tots els equips han passat per octaus de final, quarts de final i semifinal. Finalment, els 10 o 12 millors equips de cada regió han passat a la final. 


El nostre equip, anomenat GOODLACT, va aconseguir a semifinals la posició 11 respecte 77 equips que integraven la regió i amb aquesta classificació va aconseguir una plaça per la Final.Aquesta es va celebrar a Madrid el dissabte 5 d'abril al pavelló del Col·legi Sant Agustín. Durant la jornada els equips formaven grups de 5 i competien entre ells. Els primers classificats de cada grup van obtenir un premi de 400€. A part d'això els 5 grups que havien obtingut més beneficis durant tota la participació en el concurs van obtenir premis extres. I el guanyador absolut, a part del premi, va obtenir una plaça per a la Final Internacional. 

Les nostres alumnes no van resultar premiades, però van aconseguir el tercer lloc del grup en el qual competien. Tots els participants van rebre obsequis dels patrocinadors: NIVEA, ESCI i tots ells van gaudir moltíssim de l'experiència. En aquest enllaç podeu veure més fotografies.