dilluns, 24 de març de 2014

Preestrena documental "Giza, la niña de la maleta"

Dijous passat va ser el dia dels primers passis del documental “Giza, la niña de la maleta” a Catalunya. Al matí els estudiants de 3r ESO, 4t ESO i 1r Batxillerat van anar al Casal Pere Quart de Sabadell a gaudir del passi del documental, dirigida pel professor David Serrano. Un cop finalitzada la projecció es va dur a terme una taula rodona amb el director i el compositor, el sabadellenc Jaume Pedrós, a qui li va fer il•lusió compartir experiències amb els nostres alumnes. 


Al vespre a les vuit en sessió tancada es va fer el primer passi als Cinemes Imperial, amb la presència del Sr. Jordi Fontoba, director de l’Escola Pia de Sabadell, Sr. Joan Vila, secretari general de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya,del Vicedegà de Tecnologia i Equipaments de la Facultat, Josep Rom, i els membres del grup que ha fet possible el documental David Serrano (director) i Jaume Benet (realitzador). Ha comptat també amb la presència del compositor, Jaume Pedrós i d'una nodrida presència de professors de l'Escola. La representació institucional va ser àmplia: Hble. Sra. Joana Ortega, Vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, exconseller de Territori, Sr. Josep Ayuso, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Sr. Quim Carné, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Sr. Fernando Brea, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Sr. Miquel Puig, director General de Relacions Institucionals i amb el Parlament,Sr. Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic, Sra. Joana Berrio, presidenta de l’Associació Cultural Sabadell-Israel, Sr. Nily Schorr, representant de les Federacions Jueves d’Espanya, Sr. Enric Gratacós, gerent dels cines Imperial. Després d'un parlament de presentació a càrrec del director es va fer el visionat del documental. 
 
A les deu del vespre es va fer la segona sessió, que va desbordar les previsions i va fer que es quedés molta gent sense poder entrar a la sala, plena a vessar. Els alumnes de 2n de Batxillerat hi van ser presents al passi.