dimarts, 18 de febrer de 2014

Nou bloc: 1714-2014: D'on venim? Què volem ser?

1714-2014: D'ON VENIM? QUÈ VOLEM SER?, és el nom del Bloc que el Departament de llengües de l'Escola Pia de Sabadell ha obert per difondre les activitats que realitzarà durant aquest any 2014. 

La idea del Departament és que la commemoració del 300 aniversari dels fets de l'11 de setembre de 1714 i la consegüent pèrdua de llibertats col·lectives del poble de Catalunya, serveixi també per mirar el futur del nostre país. Així, el doble objectiu que es proposa tant el Bloc com les activitats que es realitzaran, el concretem en: 

a) Reflexionar sobre les causes i les conseqüències per al poble de Catalunya de la Guerra de Successió, analitzant els fets i mirant d'entendre les motivacions històriques de totes les parts en litigi. 
b) Reflexionar sobre el futur del nostre país: quin model de societat volem, quins drets i deures haurien de tenir els ciutadans d'aquest nou país, com l'estructuraríem, quina organització política li donaríem. 


El Bloc s'anirà actualitzant amb els treballs i les reflexions que realitzem en els diferents cursos de segon cicle d'ESO i de Batxillerat. Podeu trobar-lo clicant aquest enllaç: 1714-2014-eps.blogspot.com